Coppa

Maak het onderstaande Kruiden mengsel:

Weeg het vlees en mix de onderstaande percentages van de kruiden in relatie tot het vlees.
Zeezout (fijn) 3.5%
Witte Peper 1.0%
Cure #2 0.25%
Jeneverbes 0.2%
Kaneel 0.075%
Kruidnagel 0.625%

Hieronder een online calculator om de verhoudingen te berekenen.

Je kunt 2.5 gram pink salt en 35 gram zout per kilogram vervangen door 25 gram colorozout (0,6% nitriet) en 12.5 gram zout.

Coppa Calculator
gewicht van de procureur in gr. g
percentage zout. g
Zeezout g
cure #2 g
Totaal g
Kruiden
Gemalen witte peper g
Geplette jeneverbes g
Gemalen kaneel g
Gemalen kruidnagel g

Bron: Cured Meats

verdere info met handleiding in het nederlands : Mac's bbqpit.com

Disclaimer: aan deze calculator kunnen geen rechten worden ontleend! Nitrietzout kan je doden, dus lees je in de materie in voordat je begint met drogen van vlees!