Pekel Calculator V 0.2

Totale gewicht van het vlees

gr.

Pekelen volgens de US of EU regels?

Hoeveel mg/kg nitriet moet er in het vlees komen?

mg/kg wordt ook aangegeven als PPM (parts Per Million).
Waarden boven 250 mg/kg worden niet berekend.

mg/kg

Heeft het vlees nog huid, of niet?

Wat is het percentage nitriet in het zout?

Gemiddelde waarden: United States = 6.25%, Europa = 0.6%

%

Zout percentage gewenst in het vlees

%

Suiker percentage gewenst in het vlees

%

Zout

Dit betreft de hoeveelheid keukenzout, zee zout etc. Houd ook rekening met het zout al aanwezig. Een negatief getal betekent dat er al genoeg zout aanwezig is.

gr.

Suiker

gr.

Hoeveelheid nitrietzout aanbevolen voor je pekeloplossing:

Dit betreft de mix van Zout en natriumnitriet.
bijvoorbeeld Colorozo, Cure #1, Prague Powder #1, Peklosol

gr.

Minimum hoeveelheid nitrietzout volgens US regels is:

gr.

Aanbevolen hoeveelheid nitrietzout om te gebruiken:

gr.

Maximale hoeveelheid Salpeter volgens EU regels is:

N.B. Saltpeter wordt niet aanbevolen behalve bij producten met een lange droogtijd.

gr.

Natrium ascorbaat of erythorbaat (optioneel)

gr.

Totaal gewicht van deze pekeloplossing:

gr.

Klik op 'Print' om de resultaten te printen of 'Terug' om opnieuw te berekenen.

Copyright © 2020 Charcuterie-worst

Aan deze berekening kunnen geen rechten worden ontleend