Charcuterie & Worst

Charcuterie => Charcuterie recepten => Verse producten => Topic gestart door: BertM op januari 29, 2023, 10:33:12 AM

Titel: Balkenbrij
Bericht door: BertM op januari 29, 2023, 10:33:12 AM
Balkenbrij

Grondstoffen


500 gr gegaard kopsvlees*
1000 gr verse varkenslever
500 gr Spek'
1 kilogram boekweitmeel
3 liter bouillon zonder zout

Hulpstoffen per kilogram grondstof

14 gr nitrietpekelzout
2 gr witte peper
0,5 gr kaneel
1 gr kruidnagel
0,5 gr majoraan
0,5 gr nootmuskaat
1 gr piment
5 gr uienpoeder
1 gr lavaswortel
2 gr glucose/dextrose


Andere manier van bereiden:

dek de bak af met aluminiumfolie en gaar de balkenbrij met 95% RV (Bakje water) in een voorverwarmde combi oven tot een kerntemperatuur van 85 graden.

* In plaats van kopsvlees kun je ook gewoon varkensvlees gebruiken.