Ik zal ook eens een topicje maken.
Huidige status.
-Coppa vandaag erin gehangen
-Chorizo worsten 2 dagen geleden erin gehangen.
En nu gaat het lange wachten beginnen
Weekje verder
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Die zijn druk bezig geweest
Vier weekjes verder:
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
mooi! C00L
Ik dacht dat chorizo altijd gerookt werd en dan komt er geen schimmel op of heb ik het mis?
Citaat van: RobK op augustus 11, 2018, 02:31:52 PM
Ik dacht dat chorizo altijd gerookt werd en dan komt er geen schimmel op of heb ik het mis?
Chorizo is meestal niet gerookt en er zit geen schimmel op.
Gebruik je een startercultuur dan ga je vaak toch wel schimmel zien
Ik heb er idd een startercultuur bij gedaan.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Progress:
De chorizo worsten is denk ik case hardening opgetreden. Heb ze 2 weken geleden schoongemaakt en gevacumeerd. Had ergens gelezen dat dit het probleem zou kunnen verhelpen.
Deze week ga ik ze weer ophangen.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
De coppa is er mooi uitgekomen. Heb hem een paar weekjes langer laten hangen.
Smaakt prima voor een eerste keer.
De chorizo heb ik moeten weggooien, niks meer geworden.
Ook direct door met de volgende.
1. Herkansing chorizo
2. Venkelsalami in zakeind
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Wat is er mis gegaan met de chorizo dan?
Citaat van: BertM op oktober 18, 2018, 07:23:17 PM
Wat is er mis gegaan met de chorizo dan?
Case hardening. Heb even wat data uit mycodo erbij gepakt en zag dat de eerste dagen de luchtvochtigheid veel te laag is geweest.
Ik meen me te herinneren dat na het vullen van de luchtbevochtiger, ik deze niet goed teruggeplaatst heb (kwam ik te laat achter) waardoor deze een paar dagen niets deed.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk