(https://farm2.staticflickr.com/1574/24171237693_2709c6f660_z.jpg)
Inhoud van mijn kast:
6x metworst
2x Guanciale
1x Nagelholt
2x Ontbijtspek
Nou, nou Bert, er hangt al aardig wat in hoor C00L
Lekker bezig.
Mac
Mooi vol kastje!
Naegelholt er al in? Nog ontzout, of zo uit de zak aan de haak?
Ziet er goed uit!
Heb hem niet ontzout, Ceriel. Goed afgewassen en drooggemaakt, touwtje erdoor en in de kast :-)
BertM
Is daar ergens een recept voor, nagelholt?
Sent from my iPhone using Tapatalk
(https://farm2.staticflickr.com/1570/25526566096_5a73e7b921_z.jpg)
Ook mijn metworst welke tijdens de workshop van het bbqgenootschap zijn gemaakt uit de kast gehaald
Ondanks dat ik in het begin wat sceptisch was ivm het niet goed werken van de droogkast door de kou, zijn ze niet slecht geworden.
Wel is het vel kurkdroog geworden en zit er een hard randje van ongeveer een mm aan, die we denk ik met vacumeren wel weg krijgen.
Zelf houdt ik wel van pittig, deze is iets vlak van smaak.
Mooi Bert.
Zou van mij ook weer wat meer smaak mogen hebben, maar goed, voor een workshopworstje prima hoor.
Ik heb ze ook in het vacuum gedaan 2 weken geleden, en de 2 serie gisteren.
Daar knappen ze zeker van op.
Mac
Hoe maak je het ontbijtspek?
Citaat van: RonBoris op maart 13, 2016, 06:46:24 PM
Hoe maak je het ontbijtspek?
Zo: http://www.macsbbqpit.com/pancetta/
Citaat van: Ceriel op maart 14, 2016, 11:16:33 PM
Citaat van: RonBoris op maart 13, 2016, 06:46:24 PM
Hoe maak je het ontbijtspek?
Zo: http://www.macsbbqpit.com/pancetta/
Nee dus... Veel makkelijker :
Zout met 10% dextrose, thats all!
BertM
Oh, die.... :-XX
Hoest eigenlijk met jouw naegelholt? De mijne ging erg hard vorige week, en ligt nu in het vacuüm te wachten om aangesneden te worden....
Citaat van: Ceriel op maart 14, 2016, 11:40:07 PM
Oh, die.... :-XX
Hoest eigenlijk met jouw naegelholt? De mijne ging erg hard vorige week, en ligt nu in het vacuüm te wachten om aangesneden te worden....
Is nog zacht van binnen, moet dus nog even..
Ik was er al bang voor.
Problemen met de kast vorige maand, bevochtiger kapot en andere regelprobleempjes.
Hierdoor de buitenkant dichtgeslagen en de binnenkant verrot, kon al voelen dat het niet goed ging en vanavond er een mes ingezet.
(https://farm2.staticflickr.com/1454/25744401882_f8d536d093_c.jpg)
(https://farm2.staticflickr.com/1486/25238754743_3944dea9e9_c.jpg)
(https://farm2.staticflickr.com/1658/25238770753_ecae720c3c_c.jpg)
Hop in de Kliko, uithuilen en opnieuw beginnen! :-(
Ontzettend jammer Bert :-)L
Idd jezelf herpakken, kast in orde zien te krijgen, en opnieuw proberen.
Heeft het nog gevolgen voor de overige producten in je kast gehad ?
Top van je om dit te willen delen, zodat wij hier allen van kunnen leren. C00L
Mac
wat doe je als je een kilo snippers van een ree krijgt?
Juist! Jaegerwurst maken.
Alleen snap ik de Jeneverbes in het recept niet zo, hoe stop je het in een worstje zonder elke keer op zo een bes te bijten?
(https://c2.staticflickr.com/8/7294/27301727745_890b0d6ac8.jpg)
Lijkt mij heerlijke worst Bert :-)
Citeerhoe stop je het in een worstje zonder elke keer op zo een bes te bijten?
Ehhhh.............fijnmalen :-XX
Mac
Citaat van: Mac op mei 28, 2016, 07:22:17 PM
Lijkt mij heerlijke worst Bert :-)
Citeerhoe stop je het in een worstje zonder elke keer op zo een bes te bijten?
Ehhhh.............fijnmalen :-XX
Mac
Tja, dat kan :-))
Nog nooit gedaan, zou elke jager een koffiemolentje hebben??
mijn coppa eens aangesneden, samen met een kalfsmuis gedroogd met alleen wat zout.
(https://c7.staticflickr.com/8/7344/26895880174_c451f4ee72.jpg)
(https://c2.staticflickr.com/8/7424/27505309465_56eef16793.jpg)
Heel mooi plankje Bert. C00L
Hoe ver gedroogd ? (voor beiden)
Mac
Coppa 40%, in dit geval iets te weinig, hij is nog iets te zacht.
De muis op gevoel, hard zoals naegelholt.
Gisteren wat worstjes gemaakt die nu lekker hangen te fermenteren.
(https://c1.staticflickr.com/1/388/31995438990_60ac0d9b65.jpg) (https://flic.kr/p/QKjZiQ)
(https://c1.staticflickr.com/1/393/32372657035_e6ba986eb3_z.jpg) (https://flic.kr/p/RjEk6e)
De droge worst is klaar.
Smaak is goed, alleen ben ik niet tevreden over het uiterlijk, binding is wat slecht en de volgende keer iets magerder maken.
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170212/da93a9dbb4ebf22dc600e3e45c39d964.jpg)
Buitenkant lijkt het goed maar idd binnen in niet jammer...
Ah jammer, hij lijkt ook wat bruinig van binnen, of in ieder geval minder rood. Is dat geen probleem?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Klopt, wat oxidatie door het lucht binnenin.
Waarschijnlijk door het vullen, heb dit alleen gedaan...
Ah OK. Ik word altijd een beetje ongerust van zo'n kleurverschil en eet het dan niet. Maar dat is geen probleem dus.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ruiken is het belangrijkste,chuck.
Ruikt het niet goed, weg ermee.
Dit waren ook wat leftovers uit de vriezer, niet de beste basis, maar voor experimenten was het nog te gebruiken.
Een nieuwe bbq: een Primo.
Wat is mooier dan een een paar zelfgemaakte Jalepeno-Cheddar worstjes te gebruiken voor zijn maiden run.
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170218/1260fca5335ec5727e36136ca9d87cc5.jpg)
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170218/98d861ae37b7a55e9c1d958b5cc1511b.jpg)
Mooi hoor Bert! Welke maat Primo is dit?
Citaat van: Lowietje72 op februari 19, 2017, 02:41:22 PM
Mooi hoor Bert! Welke maat Primo is dit?
Een L (300) Lourens
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170228/d6d09b3702bc82bb38b1eaaeac6c174c.jpg)
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170228/e378ef73d51dd595949804bd0d63cc5e.jpg)
Coppa in wording, varkensnek van 2,5 kilo, ingepakt in een varkensvel.
Nu even een pasr maandjes geduld.
Mooie vooruitzichten Bert!
Ziet er super uit
mooie Primo, zelf heb ik tot nu toe maar 1 helft brandend gehad. Top apparaat
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170527/22b083292184144d99147819312f6485.jpg)
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170527/ac6ea841ffe4d74933a4611d7aef6051.jpg)
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170527/b03f0911033002d7656ae890708c9787.jpg)
Coppa na 3 maand in de droogkast.
Nu nog even een tijdje in het vacuum, maar is goed gelukt.
Het ziet er in ieder geval erg lekker uit!
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170815/a9faac265dd244599013f192af394fd9.jpg)
Work in progress..
Lekker bezig gozert C00L
Mac
Ziet er zeer smakelijk uit!!
In December een "wild weekend" gehad bij onze maat Johan zijn hotel.
Wat foto's voor het idee:
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220127/3fc3578c4e689185c94f29f2bfef84c2.jpg)
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220127/9fc1ca26ff6d973f82767cfc59b496ae.jpg)
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220127/6061587887c5dd79c110d99a20287f75.jpg)
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220127/07d28c1ec5dbb5b363b0ccd6b951ec37.jpg)
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220127/8baa919fbfbccb335b518d4978ad2f9b.jpg)
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220127/77c09c3d63786f62ae504db6a60d3e1f.jpg)
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220127/b8035b9a6c5f554daa8fd5b2141404be.jpg)
Gaaf zeg! Zijn dat allemaal huiden onder dat afdak?
Citaat van: Gevado op januari 28, 2022, 10:40:48 AM
Gaaf zeg! Zijn dat allemaal huiden onder dat afdak?
Ja, die gaan naar China daar maken ze tasjes van de eland huiden
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220128/42b5715f37609db8b94a2cd6257fa82f.jpg)
Eigen gemaakte terrine als lunch
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220128/efadb7dda539d88b37ab5159cc66a29d.jpg)
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220128/07bfabe797b6b4f43653ccd778d8808b.jpg)
Is nogal een klusje zo een huid schoonmaken.
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220128/eb0244cda28940cba6378bb92f1b2b52.jpg)
Eland hart en tong
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220128/0d239b8bfb5b5fdd494425f2ab5a2fea.jpg)
Elanden in het slachthuis
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220128/5257c77f4b84cc3f1b8efec88761dd93.jpg)
Schouder in de grondoven