Charcuterie & Worst

Algemeen => Stel je voor => Topic gestart door: Jenthe op juni 14, 2016, 04:46:48 PM

Titel: Jenthe
Bericht door: Jenthe op juni 14, 2016, 04:46:48 PM
Hallo, sinds een tijdje ben ik worst aant maken van voornamelijk wild.
Met mijn kleine wijnkoelkast gaat me het redelijk goed af. Helaas, mislukt er ook wel eens wat!
Heb al veel hulp gehad van Mac en nu hoop ik hier nog weer meer te leren.
Titel: Re: Jenthe
Bericht door: BertM op juni 14, 2016, 06:17:16 PM
Welkom hier, Jenthe!
Titel: Re: Jenthe
Bericht door: Mac op juni 14, 2016, 07:32:32 PM
Leuk dat je er bij bent Jenthe  C00L
Welkom

Mac
Titel: Re: Jenthe
Bericht door: Tjoepie op juni 14, 2016, 10:55:16 PM
Welkom hier Jenthe!
Titel: Re: Jenthe
Bericht door: Mahi op juni 15, 2016, 12:16:55 AM
Welkom Jenthe, veel succes met het worst maken,
misschien kom je nog wel op andere ideetjes als je hier op het forum rondstruint.

Maak je voornamelijk worst van wild omdat je het zelf schiet? of haal je het gewoon bij de poelier vandaan of via kennissen.
Ik heb ooit wel eens wat producten gehad van een wild zwijn  via een jager die ik via mijn werk had leren kennen en een leuk gesprek met hem had gehad over wild/worst/koken enz. 
Toen vond hij het wel een goed plan om mij eens het een en ander te geven  :-)))
Vond het wel een aparte maar toch wel heel goede smaak aan het wild.
Titel: Re: Jenthe
Bericht door: Jenthe op juni 15, 2016, 07:51:37 AM
Ik heb de mogelijkheid om zelf te schieten en via bevriend jagers. De worsten maak ik vooral van ree, wild zwijn en binnenkort proberen van gans te maken.