Charcuterie & Worst

Charcuterie => Charcuterie recepten => Verse producten => Topic gestart door: BertM op januari 25, 2016, 09:37:44 PM

Titel: Chorizo Fresco
Bericht door: BertM op januari 25, 2016, 09:37:44 PM
(https://farm2.staticflickr.com/1608/24610868125_b499a3f5d6.jpg)

Chorizo is de basis worst voor de spaanse keuken.

Ingrediënten :

400 g aguja (Procureur),
400 g panceta (buikspek),
200g papada (kinnebak),
20g knoflook, gepeld,
25 g grof zout,
50 ml droge witte wijn,
50 ml water,
10 g pimenton dulce (zoete gerookte paprika),
10 g pimentón picante (hete gerookte paprika),
2 g droge oregano.

Gestopt in varkensdarm.

Edit: normaal vraagt het recept om pork collar, maar ik heb schouder gebruikt.
        Verder heb ik 16 gram zout gebruikt ipv 25 gram

Recept uit "Charcutería: The Soul of Spain" by Jeffrey Weiss
Titel: Re: Chorizo Fresco
Bericht door: tkleppe op januari 25, 2016, 10:09:16 PM
Zal goed smaken zeg. Ben fan van chorizo. Gooi je deze gelijk op de bbq? Waar haal je die pimenton?

Verstuurd vanaf mijn HTC One M8s met Tapatalk

Titel: Re: Chorizo Fresco
Bericht door: barts op januari 25, 2016, 10:38:43 PM
Ga deze ook eens proberen. Heb zelf ook een recept maar moet deze nog even in grammen uitwerken ipv theelepel en eetlepels  :-)))
Titel: Re: Chorizo Fresco
Bericht door: BertM op januari 25, 2016, 11:10:27 PM
Citaat van: tkleppe op januari 25, 2016, 10:09:16 PM
Zal goed smaken zeg. Ben fan van chorizo. Gooi je deze gelijk op de bbq? Waar haal je die pimenton?

Verstuurd vanaf mijn HTC One M8s met Tapatalk
Pimeton meegenomen uit Frankrijk.

Maar bijvoorbeeld Dille&Kamille heeft het ook, maar dan in kleine potjes.