Graag zou ik ook eens coppa maken en daar heb je zakeind voor nodig (ik weet dat het zonder kan maar wil de eerste keer voor de zekerheid gaan).
Aangezien de leveringen momenteel moeilijk lopen neem ik liever geen risico om bij V&R te bestellen met levering Belgie.
Onze locale slager heeft dit niet, en stuurde me door, maar daar is het momenteel ook niet voorradig en kan het een tijdje duren voordat het terug op stock is.
Zijn er andere alternatieve "snaren" dat ik kan gebruiken voor mijn coppa?
Je kunt ook varkensvellen proberen te krijgen.
Even weken in water en daarna om de Coppa vouwen.
Citaat van: BertM op april 08, 2020, 08:58:28 PM
Je kunt ook varkensvellen proberen te krijgen.
Even weken in water en daarna om de Coppa vouwen.
ondertussen heb ik met mijn leraar gewhatsapped en hij zei gewoon opbinden of in een net en dan ophangen in de kast.
Zelfs geen schimmel enten.
Zo zou het tegenwoordig in de beenhouwerijen gebeuren.
Ligt nu te zouten in de frigo, dus even afwachten.
Let zonder bescherming wel erop dat hij niet te snel indroogt.
Kaasdoek kan trouwens ook
Citaat van: BertM op april 09, 2020, 06:33:29 PM
Let zonder bescherming wel erop dat hij niet te snel indroogt.
Kaasdoek kan trouwens ook
dank voor de tip,
ben zinnens hem in mijn droogkast te hangen +/-14°C & R/V +/-75%
Citaat van: stijn op april 10, 2020, 09:48:40 AM
Citaat van: BertM op april 09, 2020, 06:33:29 PM
Let zonder bescherming wel erop dat hij niet te snel indroogt.
Kaasdoek kan trouwens ook
dank voor de tip,
ben zinnens hem in mijn droogkast te hangen +/-14°C & R/V +/-75%
Als je geen zakeind gebruikt, is er dan iets tegen te snel indrogen te doen?
Sproeien met water ( even wat zout toevoegen)