Charcuterie & Worst

Charcuterie => Beginners gedeelte => Topic gestart door: edven op februari 28, 2016, 10:59:24 AM

Titel: prosciutto eend
Bericht door: edven op februari 28, 2016, 10:59:24 AM
Dag mensen,

Ik heb een vraag: ben 8 feb begonnen met het maken van eend prosciutto, eerst twee weken in het zout en kruiden. Daarna in de dry age zakken en in de koelkast, het vlees neemt erg langzaam af in gewicht en de zakken lijken niet meer vacuüm. Gewicht bij aanvang was 762 gr en nu 617 gr. Heeft iemand hier ervaring mee?
Titel: Re: prosciutto eend
Bericht door: Abraham op februari 28, 2016, 04:56:30 PM
Twee weken in zout lijkt me erg lang!
Ik heb geen ervaring met dry-age zakken, maar tot nu toe alleen gezien dat deze met onbehandeld vlees gebruikt werden. En daar lijken ze echt met het vlees te verkleven. Als het vacuüm weg is lijkt me dat geen goed teken...
Titel: Re: prosciutto eend
Bericht door: Tallman op februari 28, 2016, 10:26:49 PM
Ik heb een paar dry age vacuümzakken liggen om eens te proberen, maar nog niet gedaan.
Verwacht vochtverlies zou volgens de gebruiksaanwijzing 5 - 10% moeten zijn bij een droogtijd van 14 - 28 dagen.
Maar dat is zonder voorbehandeling in zout.
Titel: Re: prosciutto eend
Bericht door: edven op februari 29, 2016, 10:57:41 AM
Ik heb gewoon de instructie vid op you tube van Umai dry gevolgd. Maar ik dacht dat het vlees steviger en dus droger aan moest voelen.