Charcuterie & Worst

Charcuterie => Beginners gedeelte => Topic gestart door: stijn op april 01, 2020, 10:16:09 AM

Titel: Coppa - Zakeind
Bericht door: stijn op april 01, 2020, 10:16:09 AM
Graag zou ik ook eens coppa maken en daar heb je zakeind voor nodig (ik weet dat het zonder kan maar wil de eerste keer voor de zekerheid gaan).

Aangezien de leveringen momenteel moeilijk lopen neem ik liever geen risico om bij V&R te bestellen met levering Belgie.

Onze locale slager heeft dit niet, en stuurde me door, maar daar is het momenteel ook niet voorradig en kan het een tijdje duren voordat het terug op stock is.

Zijn er andere alternatieve "snaren" dat ik kan gebruiken voor mijn coppa?
Titel: Re: Coppa - Zakeind
Bericht door: BertM op april 08, 2020, 08:58:28 PM
Je kunt ook varkensvellen proberen te krijgen.
Even weken in water en daarna om de Coppa vouwen.
Titel: Re: Coppa - Zakeind
Bericht door: stijn op april 09, 2020, 12:24:43 PM
Citaat van: BertM op april 08, 2020, 08:58:28 PM
Je kunt ook varkensvellen proberen te krijgen.
Even weken in water en daarna om de Coppa vouwen.

ondertussen heb ik met mijn leraar gewhatsapped en hij zei gewoon opbinden of in een net en dan ophangen in de kast.
Zelfs geen schimmel enten.

Zo zou het tegenwoordig in de beenhouwerijen gebeuren.

Ligt nu te zouten in de frigo, dus even afwachten.
Titel: Coppa - Zakeind
Bericht door: BertM op april 09, 2020, 06:33:29 PM
Let zonder bescherming wel erop dat hij niet te snel indroogt.
Kaasdoek kan trouwens ook
Titel: Re: Coppa - Zakeind
Bericht door: stijn op april 10, 2020, 09:48:40 AM
Citaat van: BertM op april 09, 2020, 06:33:29 PM
Let zonder bescherming wel erop dat hij niet te snel indroogt.
Kaasdoek kan trouwens ook

dank voor de tip,
ben zinnens hem in mijn droogkast te hangen +/-14°C & R/V +/-75%
Titel: Re: Coppa - Zakeind
Bericht door: valk03 op april 15, 2020, 08:54:14 AM
Citaat van: stijn op april 10, 2020, 09:48:40 AM
Citaat van: BertM op april 09, 2020, 06:33:29 PM
Let zonder bescherming wel erop dat hij niet te snel indroogt.
Kaasdoek kan trouwens ook

dank voor de tip,
ben zinnens hem in mijn droogkast te hangen +/-14°C & R/V +/-75%

Als je geen zakeind gebruikt, is er dan iets tegen te snel indrogen te doen?
Titel: Re: Coppa - Zakeind
Bericht door: BertM op april 15, 2020, 09:40:06 PM
Sproeien met water ( even wat zout toevoegen)