Recept voor een ongerookte chorizo met toch een rooksmaak door veel gerookt paprikapoeder en wat chipotle. heeft een aardse en wat chocolade achtige smaak. Mag achteraf iets minder zurig.
Per kilo vlees
850 gram procureur
150 gram rugspek
20 gram pimenton dulce (ik heb La Chinata sweet van Appie gebruikt)
5 gram knoflookpoeder
3 gram zwarte peper
2 gram gemalen chipotle
25 gram colorozo
7 gram dextrose
(Griekse) yoghurt als startercultuur
1x door grove plaat malen
Vullen in runderdam
48 uur fermenteren op 28 c
Bedankt voor het delen Niels C00L
Mogen wij er van uit gaan, dat je met nitrietzout, colorozo bedoelt ? (dus 0,6% nitriet)
Lijkt mij niet geheel onbelangrijk om te weten !
Mac
Jazeker, 0.6% nitriet
48 uur op 28 graden is wel erg hoog/lang voor Yoghurt.