Charcuterie & Worst

Charcuterie => De Vitrine => Topic gestart door: superjohn op maart 18, 2016, 09:02:17 PM

Titel: John's resultaten
Bericht door: superjohn op maart 18, 2016, 09:02:17 PM
Hier mijn eerste resultaat...een Coppa, 30 oktober aan begonnen 13 maart aangesneden.

De eerste plakjes op....heerlijk!! nu nog ff een weekje in het vacuüm om het vocht te verdelen.

En met de Pasen gaat ie er aan  :-)))

(http://i55.photobucket.com/albums/g139/johnsuper/BBQ/C04C0615-4BF1-4C8E-867F-25EA8DEA23A1_zpszynyapmf.jpg) (http://s55.photobucket.com/user/johnsuper/media/BBQ/C04C0615-4BF1-4C8E-867F-25EA8DEA23A1_zpszynyapmf.jpg.html)

(http://i55.photobucket.com/albums/g139/johnsuper/BBQ/DF9B4C48-0A80-4551-8491-D5FEE97C217B_zps9ujnid3w.jpg) (http://s55.photobucket.com/user/johnsuper/media/BBQ/DF9B4C48-0A80-4551-8491-D5FEE97C217B_zps9ujnid3w.jpg.html)

(http://i55.photobucket.com/albums/g139/johnsuper/BBQ/0D080250-3022-4DE3-BF79-0150FF5F341E_zpsqrbbzxuc.jpg) (http://s55.photobucket.com/user/johnsuper/media/BBQ/0D080250-3022-4DE3-BF79-0150FF5F341E_zpsqrbbzxuc.jpg.html)
Titel: Re: John's resultaten
Bericht door: Ceriel op maart 19, 2016, 10:49:08 PM
Mooi John! Ik vind het wel bijzonder dat bij de meeste coppa's het vel niet gehecht heeft aan het vlees....
Titel: Re: John's resultaten
Bericht door: Mac op maart 20, 2016, 08:43:08 AM
Wow John, hij ziet er super uit zèg  C00L
Heel mooi.

Mac
Titel: Re: John's resultaten
Bericht door: superjohn op maart 20, 2016, 05:36:53 PM
nog een weekje dan komt ie uit het vacuüm....wordt een mooie Pasen  W!nk
Titel: Re: John's resultaten
Bericht door: Jorieke op maart 21, 2016, 11:05:49 AM
Ziet er zeer goed uit :)
Titel: Re: John's resultaten
Bericht door: Camiel de Barbecueman op maart 24, 2016, 09:47:20 AM
dat zijn mooie plaatjes John, die van mij hangen nu een weekje....
Titel: Re: John's resultaten
Bericht door: superjohn op maart 24, 2016, 07:46:33 PM
Die van mij wordt komende weekend weer losgelaten na 2 weken vacuüm  :-)))
Titel: Re: John's resultaten
Bericht door: superjohn op maart 27, 2016, 11:48:50 AM
En door naar de volgende:

een Ibrico uit de vriezer volgens recept:
http://www.macsbbqpit.com/coppa-di-manga/
De bedoeling is dat deze in een zakeind gaat ingesmeerd met een eigen schimmel:
http://www.macsbbqpit.com/je-eigen-eetbare-schimmel-cultiveren/

En van Rook en Vuur (Homemade) een procureur volgens recept:
http://www.macsbbqpit.com/capocollo-di-calabria/
En met deze wil ik het in een kaasdoek proberen ook met schimmel.

(http://i55.photobucket.com/albums/g139/johnsuper/BBQ/F8BF55D0-760B-41C4-AFE3-F7655E889EAF_zpsgfeadgfn.jpg) (http://s55.photobucket.com/user/johnsuper/media/BBQ/F8BF55D0-760B-41C4-AFE3-F7655E889EAF_zpsgfeadgfn.jpg.html)

(http://i55.photobucket.com/albums/g139/johnsuper/BBQ/357FCF7D-B5A4-473B-8E53-0DFDD960F02D_zpstmmutxkd.jpg) (http://s55.photobucket.com/user/johnsuper/media/BBQ/357FCF7D-B5A4-473B-8E53-0DFDD960F02D_zpstmmutxkd.jpg.html)

(http://i55.photobucket.com/albums/g139/johnsuper/BBQ/653E18B7-6CBF-45C9-A9AD-98F8B422C8A3_zpslcpzglmw.jpg) (http://s55.photobucket.com/user/johnsuper/media/BBQ/653E18B7-6CBF-45C9-A9AD-98F8B422C8A3_zpslcpzglmw.jpg.html)
Titel: Re: John's resultaten
Bericht door: Camiel de Barbecueman op maart 27, 2016, 08:48:29 PM
mooi werk en mooie vooruitzichten John!
Titel: Re: John's resultaten
Bericht door: Mac op maart 28, 2016, 09:14:12 AM
Wow, spannend John  C00L
Ben benieuwd

Mac
Titel: Re: John's resultaten
Bericht door: superjohn op mei 02, 2016, 08:47:48 PM
Druk druk druk...maar dit weekend toch de coppa's afgewerkt.
Wat werkt een zakeind fijn, voor mij geen vellen meer

Coppa di Manga:
(http://i55.photobucket.com/albums/g139/johnsuper/BBQ/FA29624C-01F5-4E62-B3F5-E67A5722F0E7_zpsehj6nefa.jpg)

(http://i55.photobucket.com/albums/g139/johnsuper/BBQ/B6214749-6237-4319-B85C-CBA1E026D8B4_zpssoeotz96.jpg)

(http://i55.photobucket.com/albums/g139/johnsuper/BBQ/19C3E3F9-5083-46F7-A90E-94A184B7439C_zpskbppppjn.jpg)

en de Capocollo di Calabria:
(http://i55.photobucket.com/albums/g139/johnsuper/BBQ/8F498229-AD6F-4241-9762-735814FA2BF3_zpsmafqblvx.jpg)

(http://i55.photobucket.com/albums/g139/johnsuper/BBQ/A6ED02D4-4E30-489B-9432-AF9E269E4AB6_zpsfbbewkjj.jpg)

en na een paar dagen:

(http://i55.photobucket.com/albums/g139/johnsuper/BBQ/C3C560BC-BA62-47E6-BD74-CCDE3E1C6913_zps2apxvena.jpg)

het wachten is begonnen  :-)))
Titel: Re: John's resultaten
Bericht door: Mac op mei 02, 2016, 09:18:44 PM
Ik zie ze hangen John  W!nk
Lekker bezig..........en nu maar duimen draaien  M@D
Suc6

Mac
Titel: Re: John's resultaten
Bericht door: Tjoepie op mei 03, 2016, 08:41:43 AM
Ziet er goed uit!!! Nu geduld hebben  :-)))
Titel: Re: John's resultaten
Bericht door: Ceriel op mei 03, 2016, 11:02:15 PM
Mooi knoopwerk!
Titel: Re: John's resultaten
Bericht door: superjohn op mei 23, 2016, 06:51:45 PM
Volgens mij gaan ze goed.....de een veel meer schimmel dan de ander maar ik zie alleen witte schimmel.

(http://i55.photobucket.com/albums/g139/johnsuper/BBQ/2AFA0724-9259-44A2-B75D-ADCE132982FA_zps726ongz9.jpg) (http://s55.photobucket.com/user/johnsuper/media/BBQ/2AFA0724-9259-44A2-B75D-ADCE132982FA_zps726ongz9.jpg.html)
Titel: Re: John's resultaten
Bericht door: Tjoepie op mei 23, 2016, 10:41:33 PM
Ziet er goed uit!!
Titel: Re: John's resultaten
Bericht door: BertM op mei 23, 2016, 10:44:59 PM
kan ook zout zijn..
Titel: Re: John's resultaten
Bericht door: Mac op mei 25, 2016, 10:36:20 PM
Dat had ik laatst ook John, en vind ik persoonlijk beter als zo'n hele dikke schimmel laag.
Ik zèg ziet er prima uit hoor  C00L

Mac
Titel: Re: John's resultaten
Bericht door: superjohn op februari 12, 2017, 10:33:19 AM
En daar gaan we weer  :-)

4 x coppa; pancetta en een stukje zeeuwsspek in de maak....ik zeg goed bezig!

(http://i55.photobucket.com/albums/g139/johnsuper/BBQ/8E7843DC-A0F1-48C9-9E76-D425D74C16BF_zpskfuai4ep.jpg) (http://s55.photobucket.com/user/johnsuper/media/BBQ/8E7843DC-A0F1-48C9-9E76-D425D74C16BF_zpskfuai4ep.jpg.html)


Edit BertM: Url aangepast voor de foto.
Titel: Re: John's resultaten
Bericht door: BertM op februari 12, 2017, 11:32:16 AM
kan het lange wachten beginnen...
Titel: Re: John's resultaten
Bericht door: Mac op februari 13, 2017, 07:35:35 PM
WoW, je lijkt wel een fabriek mán  :-)L :-)))

Mac
Titel: Re: John's resultaten
Bericht door: superjohn op maart 04, 2017, 05:53:04 PM
Ze hangen! ff een dagje 27gr en 85% vocht om de schimmel te kweken en dan koelen en drogen.

(http://i55.photobucket.com/albums/g139/johnsuper/BBQ/2BC6AACF-929B-4A5C-8213-1E8EEA1E445E_zpsamfpqzga.jpg) (http://s55.photobucket.com/user/johnsuper/media/BBQ/2BC6AACF-929B-4A5C-8213-1E8EEA1E445E_zpsamfpqzga.jpg.html)
Titel: Re: John's resultaten
Bericht door: BertM op maart 04, 2017, 07:01:48 PM
Netjes hoor.
Succes de komende tijd.

Titel: Re: John's resultaten
Bericht door: superjohn op maart 08, 2017, 08:04:07 PM
Na een dag op temperatuur en vochtig, temp naar 13 graden en Rv naar 75 % en m'n pancetta erbij gehangen......op de coppa's begint de schimmel, dus dat is top.....maar de pancetta doet mee! er maar uithalen denk ik  Sw@t

(http://i55.photobucket.com/albums/g139/johnsuper/BBQ/71A94CC0-5A6D-43A2-A555-2C3503747453_zpspmnnuyfw.jpg) (http://s55.photobucket.com/user/johnsuper/media/BBQ/71A94CC0-5A6D-43A2-A555-2C3503747453_zpspmnnuyfw.jpg.html)
Titel: Re: John's resultaten
Bericht door: BertM op maart 08, 2017, 08:10:09 PM
zien er goed uit! :-)<
Titel: Re: John's resultaten
Bericht door: superjohn op maart 08, 2017, 08:45:30 PM
Witte schimmel op Pancetta gewoon laten gaan?
Titel: Re: John's resultaten
Bericht door: BertM op maart 09, 2017, 08:50:31 PM
Even afnemen met water en azijn 50/50
Titel: Re: John's resultaten
Bericht door: Mac op maart 12, 2017, 10:54:27 AM
De kleine plekjes behandelen met een wattenstaafje gedrenkt in 50/50 water/ azijn John.
Pancetta is veel vergevingsgezinder als worst of Coppa, en kan beter een wat lagere luchtvochtigheid gebruiken.
(zelf probeer ik meestal voor de pancetta richting hoog in de 60, tot 70% te gaan (als dat kan  W!nk )

Mac