Charcuterie & Worst

Charcuterie => De Vitrine => Topic gestart door: jochem op maart 20, 2016, 04:35:47 PM

Titel: Spek
Bericht door: jochem op maart 20, 2016, 04:35:47 PM
(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160320/ae3d75c9a96af455ec6a5c2d51160370.jpg)
2weken curen en erna 2maand rijpen gewoon onder de trap

keep it burning
Titel: Re: Spek
Bericht door: Mac op maart 20, 2016, 08:33:37 PM
Ziet er heel mooi uit Jochem.
En hoe smaakt ie ?

Mac
Titel: Re: Spek
Bericht door: jochem op maart 21, 2016, 05:07:08 PM
Citaat van: Mac op maart 20, 2016, 08:33:37 PM
Ziet er heel mooi uit Jochem.
En hoe smaakt ie ?

Mac
Iets aan zoute kant naar dat word thuis wel op prijs gesteld en verder lekker subtiel gekruid zodat vlees zijn karakter houd

keep it burning

Titel: Re: Spek
Bericht door: Mac op maart 21, 2016, 05:12:12 PM
Is deze rauw eetbaar Jochem, of dienst dit eerst nog gegaard te worden (soort van bacon)?

Ik heb er ook 1 hangen, maar die is van juli 2015. (eerdaags maar eens uit de kast halen denk ik)

Mac
Titel: Re: Spek
Bericht door: jochem op maart 21, 2016, 10:25:10 PM
2weken met onder andere zout in vacuĆ¼m in koeling gelegen alvorens het opknopen en rijpen dus....
Ja hij is 'rauw' te eten..

keep it burning

Titel: Re: Spek
Bericht door: Evert op maart 22, 2016, 09:52:46 PM
Gewoon ter illustratie, moet snel weer nieuwe maken.
(http://i1085.photobucket.com/albums/j421/evert2802/ontbijtspek_zpshqtwq6u4.jpg) (http://s1085.photobucket.com/user/evert2802/media/ontbijtspek_zpshqtwq6u4.jpg.html)