Hallo,
ik ben Ceriel, woonachtig in Lichtenvoorde en zo'n 3 jaar geleden besmet met het BBQ-virus. Hier vanuit is ook de interesse voor het (koud)roken van vlees en vis, het maken van verse worst en het drogen van vleeswaren ontstaan.
In 2013 de eerste ervaring met worstmaken opgedaan tijdens een workshop via www.bbqgenootschap.nl bij Vuur&Rook. Vrij snel daarna een Porkert 8 gekocht die en voor zorgt dat er altijd "eigen" verse worst in de vriezer ligt.
Nadat Marcel en Bert mij ook besmet hebben met het charcuterie-virus, een droogkast gebouwd waarin op dit moment een coppa, poothammetje en een varkenwang hangen te drogen. Niet alles gaat helemaal goed, vorige week 10 droge worsten eervol naar de Kliko gebracht, omdat deze oneetbaar waren.... M@D
Ik hoop veel inspiratie en recepten op te doen hier!
De kast:
(http://i983.photobucket.com/albums/ae320/cschuirink/Droogkast/IMG_3628_zpsquaukr9x.jpg)
De coppa, naast de guanciale (nu nog in de kast):
(http://i1194.photobucket.com/albums/aa378/BackcornerBBQ/Mobile%20Uploads/image_zps5da1lggk.jpeg)
Hierbij nog enkele foto's van afgeronde projecten:
Pancetta:
(http://i983.photobucket.com/albums/ae320/cschuirink/Charcuterie/IMG_3964_zpsgowpwov0.jpg)
Metworst (workshop V&R 31-10-2015):
(http://i983.photobucket.com/albums/ae320/cschuirink/Droogkast/IMG_3829_zpsdbcmgyzf.jpg)
Gedroogde eendeborst:
(http://i983.photobucket.com/albums/ae320/cschuirink/Droogkast/IMG_3862_zpscnzxxztt.jpg)
(edit BertM: 3 posten samengevoegd)
Ceriel,
welkom hier!
Heb je posten even samengevoegd.
Heel goed Ceriel! Welkom!
Hoi Topper :-)))
Leuk dat je er bij bent mán
Welkom
Mac
Ceriel! Wij hier? Gezellig man.
Citaat van: El Fumarole op januari 24, 2016, 05:49:22 PM
Ceriel! Wij hier? Gezellig man.
Je verwacht het niet..... W!nk