Hier mijn eerste resultaat...een Coppa, 30 oktober aan begonnen 13 maart aangesneden.
De eerste plakjes op....heerlijk!! nu nog ff een weekje in het vacuüm om het vocht te verdelen.
En met de Pasen gaat ie er aan :-)))
(http://i55.photobucket.com/albums/g139/johnsuper/BBQ/C04C0615-4BF1-4C8E-867F-25EA8DEA23A1_zpszynyapmf.jpg) (http://s55.photobucket.com/user/johnsuper/media/BBQ/C04C0615-4BF1-4C8E-867F-25EA8DEA23A1_zpszynyapmf.jpg.html)
(http://i55.photobucket.com/albums/g139/johnsuper/BBQ/DF9B4C48-0A80-4551-8491-D5FEE97C217B_zps9ujnid3w.jpg) (http://s55.photobucket.com/user/johnsuper/media/BBQ/DF9B4C48-0A80-4551-8491-D5FEE97C217B_zps9ujnid3w.jpg.html)
(http://i55.photobucket.com/albums/g139/johnsuper/BBQ/0D080250-3022-4DE3-BF79-0150FF5F341E_zpsqrbbzxuc.jpg) (http://s55.photobucket.com/user/johnsuper/media/BBQ/0D080250-3022-4DE3-BF79-0150FF5F341E_zpsqrbbzxuc.jpg.html)
Mooi John! Ik vind het wel bijzonder dat bij de meeste coppa's het vel niet gehecht heeft aan het vlees....
Wow John, hij ziet er super uit zèg C00L
Heel mooi.
Mac
nog een weekje dan komt ie uit het vacuüm....wordt een mooie Pasen W!nk
Ziet er zeer goed uit :)
dat zijn mooie plaatjes John, die van mij hangen nu een weekje....
Die van mij wordt komende weekend weer losgelaten na 2 weken vacuüm :-)))
En door naar de volgende:
een Ibrico uit de vriezer volgens recept:
http://www.macsbbqpit.com/coppa-di-manga/
De bedoeling is dat deze in een zakeind gaat ingesmeerd met een eigen schimmel:
http://www.macsbbqpit.com/je-eigen-eetbare-schimmel-cultiveren/
En van Rook en Vuur (Homemade) een procureur volgens recept:
http://www.macsbbqpit.com/capocollo-di-calabria/
En met deze wil ik het in een kaasdoek proberen ook met schimmel.
(http://i55.photobucket.com/albums/g139/johnsuper/BBQ/F8BF55D0-760B-41C4-AFE3-F7655E889EAF_zpsgfeadgfn.jpg) (http://s55.photobucket.com/user/johnsuper/media/BBQ/F8BF55D0-760B-41C4-AFE3-F7655E889EAF_zpsgfeadgfn.jpg.html)
(http://i55.photobucket.com/albums/g139/johnsuper/BBQ/357FCF7D-B5A4-473B-8E53-0DFDD960F02D_zpstmmutxkd.jpg) (http://s55.photobucket.com/user/johnsuper/media/BBQ/357FCF7D-B5A4-473B-8E53-0DFDD960F02D_zpstmmutxkd.jpg.html)
(http://i55.photobucket.com/albums/g139/johnsuper/BBQ/653E18B7-6CBF-45C9-A9AD-98F8B422C8A3_zpslcpzglmw.jpg) (http://s55.photobucket.com/user/johnsuper/media/BBQ/653E18B7-6CBF-45C9-A9AD-98F8B422C8A3_zpslcpzglmw.jpg.html)
mooi werk en mooie vooruitzichten John!
Wow, spannend John C00L
Ben benieuwd
Mac
Druk druk druk...maar dit weekend toch de coppa's afgewerkt.
Wat werkt een zakeind fijn, voor mij geen vellen meer
Coppa di Manga:
(http://i55.photobucket.com/albums/g139/johnsuper/BBQ/FA29624C-01F5-4E62-B3F5-E67A5722F0E7_zpsehj6nefa.jpg)
(http://i55.photobucket.com/albums/g139/johnsuper/BBQ/B6214749-6237-4319-B85C-CBA1E026D8B4_zpssoeotz96.jpg)
(http://i55.photobucket.com/albums/g139/johnsuper/BBQ/19C3E3F9-5083-46F7-A90E-94A184B7439C_zpskbppppjn.jpg)
en de Capocollo di Calabria:
(http://i55.photobucket.com/albums/g139/johnsuper/BBQ/8F498229-AD6F-4241-9762-735814FA2BF3_zpsmafqblvx.jpg)
(http://i55.photobucket.com/albums/g139/johnsuper/BBQ/A6ED02D4-4E30-489B-9432-AF9E269E4AB6_zpsfbbewkjj.jpg)
en na een paar dagen:
(http://i55.photobucket.com/albums/g139/johnsuper/BBQ/C3C560BC-BA62-47E6-BD74-CCDE3E1C6913_zps2apxvena.jpg)
het wachten is begonnen :-)))
Ik zie ze hangen John W!nk
Lekker bezig..........en nu maar duimen draaien M@D
Suc6
Mac
Ziet er goed uit!!! Nu geduld hebben :-)))
Mooi knoopwerk!
Volgens mij gaan ze goed.....de een veel meer schimmel dan de ander maar ik zie alleen witte schimmel.
(http://i55.photobucket.com/albums/g139/johnsuper/BBQ/2AFA0724-9259-44A2-B75D-ADCE132982FA_zps726ongz9.jpg) (http://s55.photobucket.com/user/johnsuper/media/BBQ/2AFA0724-9259-44A2-B75D-ADCE132982FA_zps726ongz9.jpg.html)
Ziet er goed uit!!
kan ook zout zijn..
Dat had ik laatst ook John, en vind ik persoonlijk beter als zo'n hele dikke schimmel laag.
Ik zèg ziet er prima uit hoor C00L
Mac
En daar gaan we weer :-)
4 x coppa; pancetta en een stukje zeeuwsspek in de maak....ik zeg goed bezig!
(http://i55.photobucket.com/albums/g139/johnsuper/BBQ/8E7843DC-A0F1-48C9-9E76-D425D74C16BF_zpskfuai4ep.jpg) (http://s55.photobucket.com/user/johnsuper/media/BBQ/8E7843DC-A0F1-48C9-9E76-D425D74C16BF_zpskfuai4ep.jpg.html)
Edit BertM: Url aangepast voor de foto.
kan het lange wachten beginnen...
WoW, je lijkt wel een fabriek mán :-)L :-)))
Mac
Ze hangen! ff een dagje 27gr en 85% vocht om de schimmel te kweken en dan koelen en drogen.
(http://i55.photobucket.com/albums/g139/johnsuper/BBQ/2BC6AACF-929B-4A5C-8213-1E8EEA1E445E_zpsamfpqzga.jpg) (http://s55.photobucket.com/user/johnsuper/media/BBQ/2BC6AACF-929B-4A5C-8213-1E8EEA1E445E_zpsamfpqzga.jpg.html)
Netjes hoor.
Succes de komende tijd.
Na een dag op temperatuur en vochtig, temp naar 13 graden en Rv naar 75 % en m'n pancetta erbij gehangen......op de coppa's begint de schimmel, dus dat is top.....maar de pancetta doet mee! er maar uithalen denk ik Sw@t
(http://i55.photobucket.com/albums/g139/johnsuper/BBQ/71A94CC0-5A6D-43A2-A555-2C3503747453_zpspmnnuyfw.jpg) (http://s55.photobucket.com/user/johnsuper/media/BBQ/71A94CC0-5A6D-43A2-A555-2C3503747453_zpspmnnuyfw.jpg.html)
zien er goed uit! :-)<
Witte schimmel op Pancetta gewoon laten gaan?
Even afnemen met water en azijn 50/50
De kleine plekjes behandelen met een wattenstaafje gedrenkt in 50/50 water/ azijn John.
Pancetta is veel vergevingsgezinder als worst of Coppa, en kan beter een wat lagere luchtvochtigheid gebruiken.
(zelf probeer ik meestal voor de pancetta richting hoog in de 60, tot 70% te gaan (als dat kan W!nk )
Mac