Ik bijna zover dat ik mijn coppa kan aansnijden, maar ik heb een vraag over het bewaren. Hoe lang kan ik een coppa bewaren, moet ik hem vacumeren of kan het zo in de koelkast blijven liggen? Ik wilde er carpaccio van maken voor de kerst, maar hij is wat eerder klaar. W!nk
Kerst is over een paar weken. Droogt hij zo hard?
Koelkast weet ik niet, ik vacumeer altijd.
Het was een stuk van 2,5 kilo en die heb ik in oktober in de kast gehangen. Ik zit nu op 25% gewichtsverlies. Ik zal hem voor de zekerheid in vacumeren als ik zover ben. Enig idee hoe lang hou je hem dan goed houdt?
Je kunt hem heel lang bewaren, ik leg ze meestal op een koele plaats (droogkast of koelkast)
Ik ga bij een coppa uit van 40% verlies, maar dat ligt ook aan het vlees/vet gehalte.
Dank voor de tip.
Goed weekend alvast.
Ik had een vochtverlies van 35% na het aansnijden heb ik ook een stuk vacuĆ¼m getrokken en nog een maand in de koelkast bewaard smaakte prima.proefde geen verschil.
Dank voor de reactie. Gaat ongetwijfeld goed komen.