Charcuterie & Worst

Charcuterie => Beginners gedeelte => Topic gestart door: Tjoepie op februari 20, 2016, 04:59:18 PM

Titel: Droge worst
Bericht door: Tjoepie op februari 20, 2016, 04:59:18 PM
Ik heb vorige week een paar simpele worstjes gemaakt om te drogen. Met colorozozout, peper, knoflookpoeder en kruidnagel. Deze hangen nu een week in mijn kast en het gewicht is al met 50% afgenomen. De worstjes voelen echter nog vrij zacht aan. Ik heb er eentje aangesneden om te kijken en te proeven, maar het heeft nog niet echt de stevige bite die je van een droge worst verwacht (de smaak is wel goed trouwens).

Wat te doen? Niet op gewicht letten, maar voelen of ze stevig genoeg zijn en daarop af gaan? Of is er iets fout gegaan?

Foto's:
(https://farm2.staticflickr.com/1712/25149800875_25c7732866_z.jpg)
(https://farm2.staticflickr.com/1614/24854129050_b67fa025bd_z.jpg)
(https://farm2.staticflickr.com/1623/25149802665_b444993ca6_z.jpg)
Titel: Re: Droge worst
Bericht door: BertM op februari 20, 2016, 07:46:15 PM
Toch geen water aan het deeg toegevoegt?
Is wel heel erg snel. Zou ze nog even weghangen.


BertM
Titel: Re: Droge worst
Bericht door: Tjoepie op februari 20, 2016, 09:30:13 PM
Nope, geen water toegevoegd. Hang ze gewoon nog een poosje weg. En ga het wel op gevoel doen ipv op % gewichtsverlies.
Titel: Re: Droge worst
Bericht door: Mac op februari 21, 2016, 09:15:49 AM
BertM+1, en op je gevoel afgaan wat stevigheid betreft.

Mac