Charcuterie & Worst

Charcuterie => Charcuterie recepten => Verse producten => Topic gestart door: Tjoepie op oktober 24, 2016, 03:37:51 PM

Titel: Rookworst
Bericht door: Tjoepie op oktober 24, 2016, 03:37:51 PM
Gisteren heerlijke rookworst gemaakt, en op verzoek hier het recept. Het is een combinatie van 2 recepten van het BBQ Genootschap.

600 gram varkensvlees
400 gram buikspek
20 gram colorozo zout
2 gram witte peper
1 gram foelie
1 gram mosterdpoeder

Maal het vlees door een grove plaat voor een grove worst.
Meng de kruiden en het zout door het gemalen vlees.
Stop af in darmen.
Rook vervolgens voor 3 uur bij 80 graden.

Wij hebben de helft op beukenhout gerookt en de andere helft op peren.

(https://c4.staticflickr.com/9/8648/30432807891_53f0f88441_z.jpg)

(https://c3.staticflickr.com/6/5661/29888334754_7c44314ef4_z.jpg)
Titel: Rookworst
Bericht door: BertM op oktober 24, 2016, 06:02:27 PM
Rookworst moet je gewoon volgens het KISS principe maken
Titel: Re: Rookworst
Bericht door: Mac op oktober 24, 2016, 06:43:58 PM
Potver, daar moest ik ff voor Googelen BertM  :-))

Mooi Tjoepie, bedankt voor het delen.
Net als heél veel andere projecten, staat deze ook op de lijst Wh^^w

Mac
Titel: Re: Rookworst
Bericht door: Tjoepie op oktober 24, 2016, 10:28:57 PM
Het voordeel van deze maken is dat je eerst ff druk bent met malen, kruiden en stoppen. Maar als ze eenmaal hangen te roken, dan heb je 3 uur de tijd om bier te drinken (en gisteren zelfs in de zon  Sm*g)