Ziehier mijn avonturen in Charcuterie land!
Mijn eerste Pancetta:
Ben uitgegaan van 30% gewichtsverlies na cure en mijn gevoel.
(http://www.barbecueman.eu/charcuterie/160205-pancetta/pancetta01.jpg)
(http://www.barbecueman.eu/charcuterie/160205-pancetta/pancetta02.jpg)
(http://www.barbecueman.eu/charcuterie/160205-pancetta/pancetta03.jpg)
na 23 dagen (om de 2 dagen draaien) even aan de lucht gedroogd envoorzien van een laagje zwarte gemalen peper.
(http://www.barbecueman.eu/charcuterie/160205-pancetta/pancetta04.jpg)
(http://www.barbecueman.eu/charcuterie/160205-pancetta/pancetta05.jpg)
(http://www.barbecueman.eu/charcuterie/160205-pancetta/pancetta06.jpg)
(http://www.barbecueman.eu/charcuterie/160205-pancetta/pancetta07.jpg)
(http://www.barbecueman.eu/charcuterie/160205-pancetta/pancetta08.jpg)
31% gewichtsverlies bereikt in 15 dagen, hup in de koeling in een vacuumzak.
(http://www.barbecueman.eu/charcuterie/160205-pancetta/pancetta09.jpg)
na ruim 10 dagen het eindresultaat:
(http://www.barbecueman.eu/charcuterie/160205-pancetta/pancetta10.jpg)
(http://www.barbecueman.eu/charcuterie/160205-pancetta/pancetta11.jpg)
Het volgende stuk ligt al weer in de koelkast :-)))
Hoppa Coppa!
Voor alles is een eerste keer, zo ook voor Coppa maken. Na wat inlezen en tips en truuks van mijn barbecuevrienden maar meteen voor de hoofdprijs gegaan. 2x Coppa te weten Coppa die Parma en Coppa die Casa. Op aanraden van de deskundigen ook maar meteen een zakeind gebruikt.
Tot nu toe verloopt het volgens plan, ik kan niet wachten totdat ze klaar zijn! Mijn zoldertje ruikt Italie.....
Coppa di Casa:
(http://www.barbecueman.eu/charcuterie/160205-coppa/coppa%20di%20casa01.jpg)
(http://www.barbecueman.eu/charcuterie/160205-coppa/coppa%20di%20casa02.jpg)
(http://www.barbecueman.eu/charcuterie/160205-coppa/coppa%20di%20casa03.jpg)
(http://www.barbecueman.eu/charcuterie/160205-coppa/coppa%20di%20casa04.jpg)
(http://www.barbecueman.eu/charcuterie/160205-coppa/coppa%20di%20casa05.jpg)
(http://www.barbecueman.eu/charcuterie/160205-coppa/coppa%20di%20casa06.jpg)
(http://www.barbecueman.eu/charcuterie/160205-coppa/coppa%20di%20casa07.jpg)
Coppa di Parma:
(http://www.barbecueman.eu/charcuterie/160205-coppa/coppa%20di%20parma01.jpg)
(http://www.barbecueman.eu/charcuterie/160205-coppa/coppa%20di%20parma02.jpg)
(http://www.barbecueman.eu/charcuterie/160205-coppa/coppa%20di%20parma03.jpg)
(http://www.barbecueman.eu/charcuterie/160205-coppa/coppa%20di%20parma04.jpg)
(http://www.barbecueman.eu/charcuterie/160205-coppa/coppa%20di%20parma05.jpg)
Het drogen en wachten is begonnen:
(http://www.barbecueman.eu/charcuterie/160205-coppa/coppa01.jpg)
(http://www.barbecueman.eu/charcuterie/160205-coppa/coppa02.jpg)
(http://www.barbecueman.eu/charcuterie/160205-coppa/coppa03.jpg)
(http://www.barbecueman.eu/charcuterie/160205-coppa/coppa04.jpg)
(http://www.barbecueman.eu/charcuterie/160205-coppa/coppa05.jpg)
wordt vervolgd......
Prachtige plaatjes Camiel.
En wat mooi geknoopt voor je eerste Coppa's. (weet je zeker dat dit je eersten zijn W!nk )
Super goed bezig. C00L
Mac
Citaat van: Mac op maart 26, 2016, 01:35:39 PM
...
En wat mooi geknoopt voor je eerste Coppa's. (weet je zeker dat dit je eersten zijn W!nk )
...
Mac
niet de eerste keer knopen, wel de eerste keer Coppa, tis een feestje!
Ook Camiel heeft zijn strikdiploma, Mac! :-)) :-))
Mooi verslag Camiel! Het wachten is (weer) begonnen...
Ziet er goed uit, mooi om te volgen.
Die zijn zeker netjes geknoopt! Mooi hoor C00L