Zo, vorige week een droogkastje gekocht dus tijd om echt aan de slag te gaan.
Het recept van Mac's bbqpit geplukt, en aan de gang. Natuurlijk in de haast geen voorfotos gemaakt, maar goed.
(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161022/bf141cd169acfb1d11765a36c3ce0d20.jpg)
(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161022/a173099c2e19d5eeb439f639ab3f845c.jpg)
(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161022/c94c3318ee4666e1db62d6c56017821f.jpg)
En nu mag ie een dag of 7 de koelkast in.
Wordt vervolgd!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Succes Chuck!
Ik zou alleen het vacuüm van de zak halen, op deze manier zal er niet veel vocht worden onttrokken.
Ik geloof dat Mac het nu ook zonder vacuüm doet?
Is idd handiger om niet helemaal vacuum te trekken.
Ziet er goed uit, succes! Ben benieuwd naar het resultaat :)
Ja klopt, dat had ik gelezen van 't vacuüm, dus ik had em op standje gentle gevacuumeerd. Maar dat is nog te strak denk jullie?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Zal wel goedkomen, volgende keer minder vacumeren. Anders ff opnieuw doen
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Ja heb ik gedaan. Er zat idd al vocht in de zak dat verdwenen was toen het vacuüm er af ging. Nu veel losser in de dichtgesealde zak.
Sent from my iPhone using Tapatalk
CiteerIk geloof dat Mac het nu ook zonder vacuüm doet?
Inderdaad Ceriel, of iig in veel mindere mate.
CiteerEr zat idd al vocht in de zak dat verdwenen was toen het vacuüm er af ging
Enwel daarom dus !
Goed bezig Chuck. C00L
Mac
Vandaag was het tijd om de pancetta in wording uit de koelkast naar de droogkast over te brengen.
Gisteravond vast begonnen met een goeie spoelbeurt.
(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161102/c6c1884e035e1295355024a3982a9429.jpg)
(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161102/b1b9014de986b43e5491bfa8274106ae.jpg)
Vanochtend toch wat randjes weggesneden, vooral waar 't vlees dubbel zit, daar leek het risico op zweten en later schimmel me toch te groot. Vervolgens gekruid met laurier, peper en Chipotle. en in 't kastje gehangen.
(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161102/e995fccf3f8fcc9632cd913386a761a4.jpg)
En nu maar wachten...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dat vind ik wel echt het grootste nadeel van Charcuterie, dat wachten
Daarom ook zorgen dat je kast zo vol hangt dat er altijd wel iets klaar is! :-)))
Let wel een beetje op het midden, daar zit een soort vouw dit kan wat geen smetten.
Citaat van: BertM op november 03, 2016, 05:41:11 PM
Let wel een beetje op het midden, daar zit een soort vouw dit kan wat geen smetten.
Jup ga ik doen. Ik denk dat er geen losse overlappende delen zijn, want daarom ben ik juist nog aan het trimmen geslagen, maar zal 't in de gaten houden.
Hoe doe je dat mocht er toch schimmel ontstaan? Want met poetsen met 50/50 veeg je ook de kruiden weg natuurlijk.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Normaal snij je de pancetta vierkant en gebruik je de afsnijsels voor de worst :-)
Gewoon voorzichtig afnemen..
Citaat van: BertM op november 03, 2016, 07:19:08 PM
Normaal snij je de pancetta vierkant en gebruik je de afsnijsels voor de worst :-)
Komt ie nu mee!
Goed idee wel
Sent from my iPhone using Tapatalk
Citaat van: chckstrk op november 03, 2016, 08:14:14 PM
Citaat van: BertM op november 03, 2016, 07:19:08 PM
Normaal snij je de pancetta vierkant en gebruik je de afsnijsels voor de worst :-)
Komt ie nu mee!
Goed idee wel
Sent from my iPhone using Tapatalk
Beter laat als nooit...
Een scherpe snede ( kant) geeft minder kans op beestjes!
Citaat van: BertM op november 03, 2016, 08:34:02 PM
Citaat van: chckstrk op november 03, 2016, 08:14:14 PM
Citaat van: BertM op november 03, 2016, 07:19:08 PM
Normaal snij je de pancetta vierkant en gebruik je de afsnijsels voor de worst :-)
Komt ie nu mee!
Goed idee wel
Sent from my iPhone using Tapatalk
Beter laat als nooit...
Een scherpe snede ( kant) geeft minder kans op beestjes!
OK, is je advies eigenlijk om em alsnog bij te snijden?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nee hoor .. gewoon goed controleren, Chuck.
Is gewoon een tip voor de volgende keer. :-)
Bij coppa zeggen jullie vaak dat je ze nog een week of 2 moet vacumeren om het vocht beter te laten herverdelen. Is dat bij pancetta ook een normale actie?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Citaat van: chckstrk op december 17, 2016, 07:40:56 AM
Bij coppa zeggen jullie vaak dat je ze nog een week of 2 moet vacumeren om het vocht beter te laten herverdelen. Is dat bij pancetta ook een normale actie?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nee, is met een pancetta niet nodig.
Door de structuur is dit een heel ander stuk vlees.
Citaat van: BertM op december 17, 2016, 09:01:14 AM
Citaat van: chckstrk op december 17, 2016, 07:40:56 AM
Bij coppa zeggen jullie vaak dat je ze nog een week of 2 moet vacumeren om het vocht beter te laten herverdelen. Is dat bij pancetta ook een normale actie?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nee, is met een pancetta niet nodig.
Door de structuur is dit een heel ander stuk vlees.
Hij is bovenaan een stuk droger dan onderaan, daarom dacht ik dat het misschien handig kon zijn.
Sent from my iPhone using Tapatalk