Na heel lang klooien en de juiste condities in mijn droogkast niet voor elkaar krijgen was ik tot de conclusie gekomen dat de RV regelaar niet goed is. Een nieuwe besteld en gisteren ingebouwd. Resultaat: perfect te regelen condities in mijn kast.
Na droogtesten moest er natuurlijk getest worden met iets in de kast. Dus gisteren even snel een paar knoflook/kruidnagel worstjes gemaakt en in de kast gehangen.
(https://farm2.staticflickr.com/1673/24656797209_6ee205f9e7_z.jpg)
Verder nog een panchetta in de koelkast liggen die woensdag in de droogkast gaat en net 2 eendenborsten in de pekel gedaan. Die gaan morgen de kast in :)
Dit is trouwens de controlkast op mijn droogkast:
(https://farm2.staticflickr.com/1601/25024415285_bb9fee0ebc_z.jpg)hier stond de kast pas net aan en was dus nog aan het opwarmen in de koude schuur W!nk
En een fotootje van de panchetta die nu in de koelkast ligt :-)
(https://farm2.staticflickr.com/1559/24656806679_c1e213e7f5_z.jpg)
Leuk om te zien Tjoepie C00L
Lekker bezig zo.
Mac
Ja, heb de smaak helemaal te pakken nu :)
Net de eendenborsten uit het zout gehaald, afgespoeld en met de verse kruiden in een kaasdoek geknoopt. En ze vervolgens netjes naast de worstjes in de droogkast gehangen :)
(https://farm2.staticflickr.com/1453/24682573109_374fde169e_z.jpg)
Ziet er goed uit, Tjoepie!
BertM
Dat knopen had netter gemogen, dat is iets om aan te werken :-)))
En die eendeborst is lèkker....!
Citaat van: Tjoepie op februari 15, 2016, 10:26:01 PM
Dat knopen had netter gemogen, dat is iets om aan te werken :-)))
Gewoon vaak doen, maar dat zal geen probleem zijn vermoed ik W!nk
De worstjes beginnen mooi in te drogen! En nog geen schimmeltje gezien, dus daar ben ik ook wel blij mee! Van het weekend maar alles even wegen als ik de panchetta erbij hang :-)))
(https://farm2.staticflickr.com/1681/24489598553_a180874ff8_z.jpg)
Mooie vooruitzichten!
Vandaag de panchetta uit de zak gehaald en afgespoeld. Deze vervolgens een paar uur op een rooster in de koelkast laten drogen. Daarna ingesmeerd met een laurier/peper/chili mengsel, touwtje erdoor gedaan en in de droogkast gehangen.
En nu weer wachten :-)))
(https://farm2.staticflickr.com/1638/24782095159_19a7881bb2_z.jpg)
Vanavond de eendenborst gewogen en die was ook al 40% afgevallen. Maar voelde nog vrij zacht. Toch even open gemaakt en er een plakje afgesneden. De smaak was goed, maar moet nog wel een stukje droger. Opnieuw ingepakt en weer terug gehangen. De kast ook maar wat droger gezet. 65 ipv 73 %. De worsten voelen inmiddels wel een stuk droger. Die ga ik van het weekend maar even testen.
(https://farm2.staticflickr.com/1553/25148397861_3afff85366_z.jpg)
Zojuist worstje aangesneden! Niet meer op gewicht gedaan, bijna 50% afgevallen. Van 194 gr naar 97 gr.
Maar meer op gevoel, ze voelden nu goed.
Smaak: lekker, maar volgende keer iets minder kruidnagel.
(https://farm2.staticflickr.com/1606/24716054114_21f169e68f_z.jpg)
Mooi worstje Tjoepie C00L
Tja, kruidnagel moet je wat voorzichtig mee zijn, daar deze al snel zal overheersen. (maar dat is altijd achteraf :-) )
Desalniettemin een mooi resultaat.
Mac
Ja, dat is een goede les :) Gebeurd me niet nog een keer.
Maar goed tevreden over het resultaat van mijn eerste droogsel.
Mooi worstje!
Lekkerrrr
BertM
Gisteren hadden de eendenborsten hun streef gewicht bereikt, maar toen ik ze openmaakte stond er me een nare verrassing te wachten :-(
(https://farm2.staticflickr.com/1619/24759265543_01f5a72a48_z.jpg)
(https://farm2.staticflickr.com/1654/25375968412_5d4feb3103_z.jpg)
(https://farm2.staticflickr.com/1493/25375967822_50269d366c_z.jpg)
Ik durfde ze niet schoon te maken en alsnog op te eten. En ik vraag me echt af hoe het gekomen is. De worsten en de panchetta in de kast hadden/hebben nergens last van. Zou het met de verse kruiden te maken kunnen hebben die erbij verpakt zitten?
Als ik ze weer maak dan hang ik ze niet ingepakt in de kast, dan kan ik ten minste zien wat er gebeurt.
Jammer zeg... Kon je er niet een laagje vanaf snijden? De schimmellaag?
Die verse kruiden lijken me in ieder geval wel een probleem ja. Bij het maken van kaas gebruik je bijvoorbeeld ook alleen maar gedroogde (en dan vaak ook nog weer verhit in kokend water) kruiden.
Ja, had misschien wel gekund, maar durfde het niet aan. Volgende keer iig zonder kruiden en zonder in te pakken W!nk
Ik heb een recept van Mac gevolgd.
@Mac, heb jij nog iets met die kruiden gedaan? Of ook gewoon net als ik vers erop gedaan?
Inderdaad jammer.
Ik had bij m'n coppa (die nog hangt in de garage) ook alleen schimmel bij de venkelzaadjes.. Heb ik met water/azijn afgedaan en is weggebleven...
Verse kruiden is een probleem. Ook vooral niet toepassen in te drogen worst hoor ik..
In principe gebruik je nooit verse kruiden, maar altijd gedroogde
BertM
@Tjoepie Ik heb de kruiden er ook vers op gedaan.
Het verschil met mijn Duck Prosciutto is dat ik ze maar 2 weken te drogen heb gehangen. (tot ongeveer 18% vochtverlies)
Misschien dat het voor verse kruiden nadelig is, als je ze langer wilt drogen.
Verder gebruik ik normaliter ook geen verse kruiden.
(https://farm8.staticflickr.com/7372/16231015697_b1dec30ae3_n.jpg)
(https://farm9.staticflickr.com/8570/15796864083_7cac8671e2_n.jpg)
Mac
Ik heb gisteren de Panchetta even gewogen en die zat op 30% vochtverlies. Verder zat er 1 klein wit schimmelplekje op en dat heb ik weggepoetst met water/azijn.
Gisteren geen foto's gemaakt, maar zaterdag ga ik hem aansnijden en dan natuurlijk wel foto's maken :-)))
Citaat van: Tjoepie op maart 10, 2016, 10:19:21 AM
Ik heb gisteren de Panchetta even gewogen en die zat op 30% vochtverlies. Verder zat er 1 klein wit schimmelplekje op en dat heb ik weggepoetst met water/azijn.
Gisteren geen foto's gemaakt, maar zaterdag ga ik hem aansnijden en dan natuurlijk wel foto's maken :-)))
Oei, das vandaag.... :-)))
Dat was inderdaad gisteren :) ziet er goed uit, smaak was goed (wel pittig door de peper). De verhouding vet/vlees was iets te veel vet, maar al met al heel tevreden!!
(https://farm2.staticflickr.com/1663/25653175601_12be1d3370.jpg)
Zit er goed uit, lust ik wel.
BertM
Zier er heel mooi uit Tjoepie C00L
Ja, en dat pittige herken ik ook :-)
Mac
Mooi spekkie!
Mooi spek, de volgende TODO voor mij.
Gisteren aan een coppa begonnen.
Vlees en kruiden:
(https://farm8.staticflickr.com/7019/26979766296_55a15432c5_z.jpg)
In de kruiden in een zak en now we wait :)
(https://farm8.staticflickr.com/7685/26919061702_cc7c6678d2_z.jpg)
Ziet er niet uit als een procureur..
Niet? Volgens de slager is het er wel een. Waar zou ik dat aan kunnen zien?
Normaal is het de nekspier van het varken, deze is wat rond.
Dit ziet er erg vlak uit, kan ook aan de foto liggen.
Dat ligt denk ik aan de foto, hij is wel rond. En hij komt bij een goede slager vandaan, dus heb er wel vertrouwen in.
Ik heb trouwens nog een vraagje, hier staat een pekeltijd van 8 weken op de site, maar Mac heeft het in zijn recept over 2 weken in de koelkast. Wat moet ik aanhouden?
Hij lijkt me niet al te dik, maar ik zou zeker 3 weken aanhouden. Zelf doe ik minimaal 6
Lees ook dit eens Tjoep
http://www.charcuterie-worst.nl/forum/index.php/topic,181.0.html (http://www.charcuterie-worst.nl/forum/index.php/topic,181.0.html)
Mac
Dank, die had ik even over het hoofd gezien!
Niet uit de droogkast, maar van de UDS, gisteren. Vandaag gesneden en in vacuum ingevroren. De voorraad bacon is voorlopig weer op pijl :-)))
(https://farm8.staticflickr.com/7550/26595044374_04348a3809_z.jpg)
Zo een pakje past wel in een enveloppe!
W!nk
Net het runderzakeind in het water gelegd. Morgen gaat het gebeuren, coppa in het zakeind stoppen, knoppen en dan begint het lange wachten :-)))
Foto verslag volgt morgen.
Vandaag mijn stopbus voor het eerst gebruikt, wat een weelde in vergelijking met een gehaktmolen!!!! Nooit meer terug :)
Vanmiddag eerst speklappen en varkensschouder gehaald bij de slager
(https://c1.staticflickr.com/8/7270/27929151616_88d76143ca_z.jpg)
In blokjes gesneden
(https://c1.staticflickr.com/8/7726/27350813864_74051d4e7d_z.jpg)
En door de molen
(https://c1.staticflickr.com/8/7425/27929149416_eef80bb4c5_z.jpg)
En stoppen maar
(https://c4.staticflickr.com/8/7426/27964619395_0334ae6854_z.jpg)
(https://c2.staticflickr.com/8/7608/27887500161_f8f5f01000_z.jpg)
En worstjes van draaien
(https://c6.staticflickr.com/8/7539/27964618365_f51a42d58e_z.jpg)
De stopbus is zijn geld dubbel er dwars waard!!! Veel makkelijker om gelijkmatige worstjes te maken :-)))
Het zijn trouwens Citroen tijm worstjes geworden. Superlekker!!
Zien er superstrak uit Tjoep C00L
Mac
dat lust ik wel :-)))
Ja, was wel tevreden over het resultaat.
Het is met een stopbus wel echt veel makkelijker om mooie gelijkmatige worstjes te krijgen dan met een gehaktmolen.
Gisteren een eendenborst in het zout gelegd en die gaat vanmiddag in de droogkast voor een duck prosciutto. Ik zal vanmiddag even fotootjes maken W!nk
Goed bezig Tjoepie C00L
Mac
En daar hangt ie!! :-) Naast de coppa
(https://farm9.staticflickr.com/8845/28606286136_8e50213a42_z.jpg)
Goed bezig!
De kast is alleen veel te leeg naar mijn zin. Van de week maar even worstjes draaien :-)))
Herkenbaar Tjoepie, ik heb ook vrijwel niets hangen op dit moment.
1 pancetta, maar daar heb ik nog geen bestemming voor, dus die laat ik maar ff hangen.
Nog een 2 tal worstjes, maar die zijn niet goed gelukt (dus die gaan binnenkort weg), en een doosje met Lardo.
Ik denk in de vakantie maar weer 2 Coppa's maken iig.
Mac
Vorige week samen met mijn bbq maat ff 75 worstjes gemaakt voor zijn housewarming bbq afgelopen zaterdag. De ene helft venkel rode wijn en de andere helft citroen tijm. Waren weer goed gelukt en heerlijk. Die venkel rode wijn was ook echt top!!
(https://farm9.staticflickr.com/8116/28971309736_c33b7b8472_z.jpg) (https://flic.kr/p/L96x3h) by -coenvankuijk- (https://flic.kr/p/L96x3h)
Ik zeg: plaatsen die recepten
Done :-)))
http://www.charcuterie-worst.nl/forum/index.php/topic,236.0.html (http://www.charcuterie-worst.nl/forum/index.php/topic,236.0.html)
Top! W!nk
De coppa hangt sinds 5-7 in de kast en had een startgewicht van 1045 gram en net gewogen op 710 gram. Dus al ruim 32% afgevallen. Hij voelt nog niet droog genoeg naar mijn zin, dus ik wacht nog even met aansnijden tot een % of 40.
Er zat wel een gekke witte waas over de coppa, maar het leek geen schimmel. Lang over nagedacht wat dat nou zou kunnen zijn en toen kreeg ik een eureka moment. Ik heb de coppa een paar keer met water/azijn afgenomen vanwege wat schimmel plekjes. Nou deed ik dat afnemen met een keukenpapiertje. Dat geeft dus blijkbaar een witte waas af. Net even met een schone katoenen doek en water/azijn de hele coppa afgenomen en toen was het helemaal weg en zag de coppa er weer smakelijk uit :) Helaas geen foto van gemaakt. Hij was al schoon toen ik er aan dacht.
Hoe maken jullie charcuterie schoon met water en azijn? Ook met een katoenen doek?
De duckham heb ik op 29-7 opgehangen met 170 gram en die is nu nog 130 gram. Dus ook al ruim 23% afgevallen. Ik ga hiermee denk ik tot de 30%. Ik hou wel van goed droge charcuterie.
Tjoepie, ik had in de beginne bij mijn eerste worsten ook last van een witte waas, en dacht toen ook aan schimmel.
Echter hielp
@Peter W mij destijds uit de brand.
Ik gebruikte toen gewoon leidingwater voor mijn luchtbevochtiger, en in leidingwater zitten allerlei stoffen zoals mineralen die goed voor ons zijn, zoals calcium, magnesium, natrium, kalium, carbonaten en sulfaten. (lees dus ook zouten, en kalk)
En het zijn die zouten, en kalk(en) die aanslaan op je producten. (zie onderstaande plaatje, de lichter gekleurde worsten)
(Klik op het plaatje voor een groter formaat)(https://c7.staticflickr.com/8/7339/13912107150_8808d5ab01.jpg) (https://flic.kr/p/ncnbLo)
Ik gebruik sindsdien dan ook alleen maar gedestilleerd water, en heb er dan ook geen last meer van.
(bij de groothandel haal ik 5L jerrycans voor ongeveer € 2,50)
Mac
Behalve bovenstand kan het ook gewoon zout zijn welke uittreed uit de coppa
Ik gebruik ook gedemineraliseerd water. Dit was echt van het keuken papier :)
Maar goed, hij ziet er nu goed uit en ik verwacht hem heel binnenkort aan te snijden. Ben heel benieuwd!!
Nou het wachten wordt beloond, de coppa en de eendeborst waren genoeg afgevallen. De coppa 40% en de duck ham 30%.
Coppe vacuum getrokken om nog 2 weekjes te laten rusten. En van de duck ham net een plakje geproeft en dat smaakt wel goed!!!
Coppa:
(https://c5.staticflickr.com/9/8490/29248518484_c99eb7cf17_z.jpg)
(https://c4.staticflickr.com/9/8598/29792806971_580f748c9a_z.jpg)
(https://c8.staticflickr.com/9/8200/29875641135_3c2e3c9a6c_z.jpg)
(https://c7.staticflickr.com/9/8556/29582125630_889d3b12fc_z.jpg)
Het vocht in de coppa moet nog wel beter verdelen, want ik voelde wel verschil tussen de buitenkant en de binnenkant.
Zit idd iets van een droogrand op. Hoop dat je die nog iets wegkrijgt.
Heb je een fan in de koelkast?
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Nope, geen fan. Ik wil/moet mijn kast toch sowieso grondig updaten. Zou die droogrand komen door het ontbreken van een fan?
Ik heb een paar weken terug de luchtvochtigheid ook van 75 naar 65% teruggezet. Zou het daar ook mee te maken kunnen hebben?
65% is wat aan de lage kant.
Had je hem zonder zakeind opgehangen?
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Je bent lekker bezig Tjoepie. C00L
(Je moet wel ff je forum instellingen nalopen, want hier komen je foto's van de duck ham niet door) W!nk
Die droogrand wordt normaliter wel minder na een week of 2 in het vacuüm.
Mac
Ja, door de toenmalige problemen met de zakeinden van V&R deze zonder zakeind weggehangen. Volgende keer uiteraard met :)
En speciaal voor mac, de duckham
(https://farm9.staticflickr.com/8403/29925673905_787dfbbb80_z.jpg)
Heel lekker, maar kan er niet de hele avond van eten zoals met een goede droge worst. Denk door de wildsmaak ofzo
Wow, ziet er echt super uit Tjoepie. C00L
CiteerHeel lekker, maar kan er niet de hele avond van eten zoals met een goede droge worst.
Des te vaker kan je er van genieten W!nk (anders is het in 1 avond al weg)
Mac
De droogrand van de coppa is niet helemaal weg, maar wel bijna.
Van het weekend aangesneden, lekker, maar toch teveel kruidnagel. Ik vind dat al gauw te sterk smaken, dus ga geen kruidnagel meer gebruiken :)
(https://farm9.staticflickr.com/8270/29468348383_598005445f_z.jpg)
Kruidnagel is idd snel overheersend. Zelf vindt ik hem met venkel wel lekker.
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Ga ik dat nu proberen, heb nog een zakeind liggen die schreeuwt om gevuld te worden :)
Mooie varkenshaas gehaald van 350 gram. Daar gaan we een lomo van proberen te maken.
Nu in het vacuum met kruiden en dan door in de droogkast.
Denk dat ik hem een week in de zak laat en dan opknopen :)
(https://farm6.staticflickr.com/5752/30275032512_abf77b9ed9_z.jpg)
Gaan we volgen!
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Gisteren Drentse kosterworst gemaakt naar het recept uit het boek "Over worst", alleen de yoghurt vervangen door een startercultuur. Ze hangen nu heerlijk te fermenteren en de kast gaat daarna op de droogstand :)
(https://c8.staticflickr.com/6/5788/30368618351_61ffe2469f_z.jpg)
Ik moet dat knopen van worst enzo toch wat meer gaan oefenen, het zit nu wel vast, maar echt mooi is het niet zeg maar :-)))
Heel herkenbaar van dat knopen Tjoepie.
Misschien moeten we eens een cursus knopen organiseren. :-)))
Mac
Citaat van: Mac op oktober 21, 2016, 06:06:34 PM
Heel herkenbaar van dat knopen Tjoepie.
Misschien moeten we eens een cursus knopen organiseren. :-)))
Mac
Jaaaaaaa
Sent from my iPhone using Tapatalk
Citaat van: Mac op oktober 21, 2016, 06:06:34 PM
Heel herkenbaar van dat knopen Tjoepie.
Misschien moeten we eens een cursus knopen organiseren. :-)))
Mac
:-))
Compleet met strik diploma?
Als we zo'n cursus organiseren, dan ben ik er zeker bij! :)
Maken we er gelijk een forum meeting van.
Citaat van: Tjoepie op oktober 21, 2016, 10:33:46 PM
Als we zo'n cursus organiseren, dan ben ik er zeker bij! :)
Belofte maakt schuld, Tjoepie
De droogkast lijkt haast wel te stomen, zo vochtig is het nu :)
Maar workshop organiseren is wel een leuk idee! Ik ben volgens mij niet de enige met minder optimale knoopskills! :-)))
CiteerAls we zo'n cursus organiseren, dan ben ik er zeker bij! :)
Maken we er gelijk een forum meeting van.
Gaan we zeker organiseren Tjoepie.
Het bbq seizoen kom nu voor de wannebie pitmasters enigszins tot rust, waardoor wij wat meer de gelegenheid krijgen om iets te organiseren.
Houd het topic aankondigingen maar in de gaten.
Mac
Komt goed! Sm*g
Citaat van: Mac op oktober 23, 2016, 10:33:37 AM
CiteerAls we zo'n cursus organiseren, dan ben ik er zeker bij! :)
Maken we er gelijk een forum meeting van.
Gaan we zeker organiseren Tjoepie.
Het bbq seizoen kom nu voor de wannebie pitmasters enigszins tot rust, waardoor wij wat meer de gelegenheid krijgen om iets te organiseren.
Houd het topic aankondigingen maar in de gaten.
Mac
En de voorraad rookworst is ook weer op orde voor de winter.
(https://farm9.staticflickr.com/8648/30432807891_53f0f88441_z.jpg)
(https://farm6.staticflickr.com/5661/29888334754_7c44314ef4_z.jpg)
Zo zèg, die zie er prachtig uit Tjoepie. L0ve
Wil jij jouw versie (lees recept) nog met ons delen ? (volgens mij hebben wij sowieso nog geen rookworst staan op het forum)
Mac
Het is een beetje een combinatie van bestaande recepten. Ik zal een berichtje in het receptendeel zetten.
Die zien er Nice uit
Sent from my iPhone using Tapatalk
Vanavond mijn Lomo uit het vacuum gehaald, afgespoeld en geknoopt.
Vervolgens opgehangen in de droogkast bij de worstjes :)
Het knopen viel me deze keer niet tegen
(https://farm6.staticflickr.com/5451/29953954654_8a8f2f90b1_z.jpg)
(https://farm6.staticflickr.com/5445/30549311406_03111009f1_z.jpg)
En daar hangt ie naast de kosterworstjes
(https://farm6.staticflickr.com/5538/29952084433_2569579af9_z.jpg)
Ziet er keurig uit Tjoepie. C00L
Naar mate we het knopen vaker doen gaat het steeds beter hey :-)
Het lastigste vind ik de eindknoop, daar waar je het ook aan ophangt.
Mac
Ik heb nu deze knoop gebruikt en die vind ik wel goed werken.
https://youtu.be/5_99EAW3x2U (https://youtu.be/5_99EAW3x2U)
Net even water bijgevuld in de droogkast en het ruikt me daar toch een partij lekker!!! En de kosterworstjes en de lomo zien er goed uit, kan niet wachten tot ze klaar zijn :-)))
Citaat van: Tjoepie op oktober 27, 2016, 08:01:25 PM
Ik heb nu deze knoop gebruikt en die vind ik wel goed werken.
https://youtu.be/5_99EAW3x2U (https://youtu.be/5_99EAW3x2U)
Daar ga ik eens op oefenen
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ik had hem behoorlijk snel onder de knie. Dus als ik dat kan, dan kan de knoop nooit heel lastig zijn :-)))
Het is echt apart, ik heb 6 worsten te drogen hangen en een varkenshaas die lomo moet worden. De worsten zien er goed uit, helemaal geen schimmel. De varkenshaas moet ik elke dag schoon poetsen omdat er schimmel op komt. Waar zou dat verschil in zitten?
materiaal... vlees dus
Hoe hoog is je vochtigheid in de kast?
geef bij vragen even de temperatuur en RV op, scheelt gissen :-)))
Oh ja, sorry :)
Temp: 13 graden
Vochtigheid: 75%
Citaat van: Tjoepie op november 08, 2016, 09:35:09 PM
Oh ja, sorry :)
Temp: 13 graden
Vochtigheid: 75%
schimmel komt vaak door een hoge RV, zie ik hier niet.
Probeer eens door hem op 70% te zetten en temperatuur ietsjes hoger, 15 graden.
Ga ik vanmiddag gelijk even proberen! Thanks!
Gisteren de gedroogde varkenshaas aangesneden. Die was echt heerlijk!!!! Met een begingewicht van 354 gram en een eindgewicht van 170 gram wel bijna 50% afgevallen, maar niet taai of hard geworden. Echt lekker!
(https://c8.staticflickr.com/6/5617/25350780359_75f7208bcf_z.jpg)
(https://c1.staticflickr.com/6/5723/30684829080_19c83d8760_z.jpg)
Beetje lastig te zien Tjoepie, maar ik geloof je op je woord C00L
Mac
Ja, de foto's kunnen wel wat beter ja :-)))
Het enige jammere is dat dit stukje vlees (varkenshaas) niet zo groot en dik is. Maar ik heb geen idee welk groter stuk vlees je zou kunnen gebruiken voor Lomo. Iemand tips daarvoor?
Een rundermuis bijvoorbeeld
@Tjoepie W!nk
(https://c4.staticflickr.com/1/647/22034674499_3be2e50e8e_n.jpg)
Ingepakt in een zakeind, en helaas te vroeg aangesneden, maar op zich wel een mooi product.
Mac
Gisteren (sinds een lange tijd) weer wat aan worsterij gedaan. Lekker rookworst gemaakt.
(https://farm5.staticflickr.com/4493/26269945749_fe745a9c0c_z.jpg)
6,2 kilo gehakt verwerkt in 25 rookworsten. Kunnen we weer even vooruit :-)))
Haha,
heb ik soms met de chili vlokken.. zie dan mensen erg rood aanlopen :-))) :-)))
WoW, lekkahhhhh Tjoep :-)>
Mac
Nou, de automatisering van de kast is zo goed als klaar, dus dan moet er straks wel wat lekkers in :)
Ff gauw een stukje buikspek gehaald om panchetta te maken.
(https://farm5.staticflickr.com/4897/46365647132_1a313c0a27_k.jpg)
(https://farm5.staticflickr.com/4912/46365646512_bd5b5f47a3_k.jpg)
De regeling van de kast lijkt nu goed te werken en de panchetta kan uit het vacuum en de kast is. Ff kijken of het ook goed gaat als er iets in de kast hangt :)
Er ligt inmiddels ook een dikke varkenshaas in het vacuum en die moet Lomo worden. Maar daarover volgende keer meer :)
(https://farm5.staticflickr.com/4833/46631987741_113a63b5aa_z.jpg)
Panchetta is al 100 gram afgevallen in 4 dagen. Gaat goed :-)
Goed bezig gozert C00L
Mac