Charcuterie & Worst

Charcuterie => Beginners gedeelte => Topic gestart door: jochem op februari 03, 2017, 11:11:37 PM

Titel: Snijworst oid
Bericht door: jochem op februari 03, 2017, 11:11:37 PM
Hallo...

Mijn kids (3en 5) zijn dol op spikkeltjesworst zoals hun dat noemen... Snijworst of cervelaat enz...echter salami vinden ze te pittig (met name de knoflook)

Papa helpen met worst maken en bbq enz vinden ze ook heel leuk dus..
Mijn vraag nu..
.heeft iemand voor mij een simpel receptje om samen met mijn meisjes spikkeltjesworst te maken?


keep it burning

Titel: Re: Snijworst oid
Bericht door: Ceriel op februari 04, 2017, 09:19:02 AM
Het recept van cervelaatworst staat op blz 25 ev in "Het geheim van den worstmaker" (http://www.weeten.nl/assets/vergetenboeken/Het_geheim_van_den_worstmaker_1.pdf). Deze is ook te vinden bij de boekbesprekingen hier op het forum.
In de recepten wordt zout en salpeter gebruikt, dit kan vervangen worden door colorozo. Wat Bert al aangaf in de boekbespreking, zou ik minder zout gebruiken dan aangegeven. 32gr/kilo is een beetje teveel van het goede...
Titel: Re: Snijworst oid
Bericht door: BertM op februari 04, 2017, 06:47:01 PM
Droog vet... Probeer kinnebak te krijgen, dus geen buikspek gebruiken.
En zoals Ceriel al zegt: omlaag met dat zout! 20/25 gram colorozo is genoeg.
Titel: Re: Snijworst oid
Bericht door: jochem op februari 04, 2017, 07:51:06 PM
Citaat van: BertM op februari 04, 2017, 06:47:01 PM
Droog vet... Probeer kinnebak te krijgen, dus geen buikspek gebruiken.
En zoals Ceriel al zegt: omlaag met dat zout! 20/25 gram colorozo is genoeg.
Rugspek in deze ook ök? Dat heb ik nog liggen namelijk...
En afstoppen? Natuurdarm? en dan drogen? Kunstdarm? Fermenteren of juist roken?

keep it burning

Titel: Snijworst oid
Bericht door: BertM op februari 04, 2017, 08:24:17 PM
Rugspek is ook goed.
Drpge worst fermenteerde altijd, maar zal idd een startercultuur gebruiken.
Afstoppen kan overal in, hoewel ik hem meestal in kunstdarm zie