Heb onlangs op[ 20 mei mijn eerste lading worsten ten droge gehangen die ik daarvoor 48 uur sousvide heb laten fermenteren op 24 graden
Echter begin ik nu schimmel plekken te krijgen aan de buiten kant die ruiken als beschimmeld brood.
mijn temp schommelt ongv tussen 14 en 16 graden en de vochtigheid tussen 77 en 87%
Gaat dit nog goed of moet ik een herstart maken?
Alvast bedankt voor de info
(https://live.staticflickr.com/65535/49945670933_17d01ab9f3.jpg) (https://flic.kr/p/2j6wBTt)20200528_210842 (https://flic.kr/p/2j6wBTt) by bas eversteijn (https://www.flickr.com/photos/188645460@N02/), on Flickr
Ik zou denken dat je de schimmel even zou moeten afpoetsen met een water/azijnmengsel. Opnieuw beginnen kan altijd nog.
Tnx.
Heb ik inmiddels gedaan en ook mijn ventilator hoger gezet.
En de temperatuur plus luchrvichtigheid lager gezet
Pas op als je de ventilator hoger zet dat je darm niet dichtslaat.
Heb hem voor de zekerheid iets langzamer gezet tnx.
Neem nu om de dag de worsten af met 50/50
1 a 2 keer zal genoeg moeten zijn.
Anders je luchtvochtigheid iets lager zetten
Luchtvochtigheid was bij ook een issue. Deze heb ik wat naar beneden bijgesteld en het probleem was opgelost.
heb inmiddels de vochtigheid idd naar beneden gezet
Nu rond de 75%
iedere dag nu met wat 50 50 aan het afpoetsen
Had ik ook de eerste keer alles wat lager gezet en afgedaan toen ging het goed.
Merk het nu ook dat de schimmel weg blijft tnx