Hoofdmenu

Recente berichten

#71
Stel je voor / Re: Kennismaking
Laatste bericht door BertM - mei 11, 2021, 06:52:49 PM
Welkom!
#72
Stel je voor / Re: ook goedendag
Laatste bericht door valk03 - mei 10, 2021, 08:37:31 AM
Welkom op het forum!
#73
Stel je voor / ook goedendag
Laatste bericht door Minca - mei 09, 2021, 04:25:44 PM
ook goedendag, even voorstellen.

Mijn naam is Minca. Op dit moment nog eigenaar van Minca's Kookkunst op Maat, een full service cateringbedrijf. Maar vanaf eind september verhuizen mijn man en ik naar Zuid-Afrika waar ik weer gewoon hobbykok ga worden. en genieten van al het goede dat het land te bieden heeft. We zijn echter op eetgebied redelijke verend en dus ben ik nu bezig om me te verdiepen in zuurdesembrood, kaas maken en worst en chacuterie. het vlees in Zuid-Afrika is geweldig van kwaliteit en ik hoop dan lekkere worsten en chacuterie te kunnen maken. Om wge te geven aan vrienden en kennissen, om lekker zelf op te peuzelen en om aan onze vrienden en familie die op bezoek komen te kunnen geven.
Ik hoop dat ik jullie misschien van leuke ideeën kan voorzien en hoop dat ik veel opsteek alvorens naar Zuid-Afrika te vertrekken. Ik hoop veel van jullie te leren wat ik mee kan nemen naar mijn nieuwe thuis.
#74
Stel je voor / Re: Kennismaking
Laatste bericht door valk03 - mei 07, 2021, 08:46:29 AM
Hallo Raf, welkom op het forum.
#75
Stel je voor / Re: Kennismaking
Laatste bericht door piet. - mei 07, 2021, 07:41:03 AM
Welkom
#76
Stel je voor / Kennismaking
Laatste bericht door Rafvo - mei 06, 2021, 11:26:17 PM
Hallo iedereen,
Ik ben Raf afkomstig uit Oost Vlaaderen.
Ik ben op pensioen en ben.66 jaar.
Ik breng mijn tijd door met Brouwen, wijn maken, pottenbakker elkaar maken.
Graag zou ikwillen bijleren om charcuterie en worst te maken.
Groeten,
Rafvo
#77
Zelfbouw projecten / Re: Raspcuterie support topic
Laatste bericht door jelmert - april 19, 2021, 06:51:21 PM
Er aan rekenen gaat mij wat boven de pet. Er zitten geen gaten in de kast dus de warme lucht blijft (hopelijk) buiten. Omgevingstemperatuur is vrij constant rond de 20 graden.
#78
Zelfbouw projecten / Re: Raspcuterie support topic
Laatste bericht door BertM - april 18, 2021, 08:37:52 PM
Je zou het inderdaad kunnen berekenen maar dan moet je ook weten uit welke materialen je kast is gemaakt en hoe dik het is.
En als je er ventilatie gaten in hebt zitten komt er toch warme buitenlucht binnen.
Heb in het verleden deze berekeningen wel gemaakt maar dat ging dan over koelcellen
#79
Zelfbouw projecten / Re: Raspcuterie support topic
Laatste bericht door jelmert - april 17, 2021, 12:17:51 PM
Is er iemand op het forum die iets over de isolatiewaarde van mijn koelkast kan zeggen aan de hand van deze grafiek? Elke 70 minuten verlies ik namelijk een dikke 2 graad.

#80
Charcuterie / Re: Charcuterie logsheet
Laatste bericht door BertM - april 05, 2021, 01:59:14 PM
Versie 1.3 is geupload...