Hoofdmenu

Recente berichten

#81
Verse producten / Re: Venkelworst (worstbijbel)
Laatste bericht door valk03 - april 05, 2021, 09:36:30 AM
Dat is een toppertje, heerlijk.
#82
Verse producten / Venkelworst (worstbijbel)
Laatste bericht door BertM - april 03, 2021, 10:16:05 AM
Hier een link naar het recept van venkelworst uit de worstbijbel:

https://favorflav.com/nl/recipes/verbijsterende-venkelworst/
#83
Stel je voor / Re: Dag allemaal
Laatste bericht door BertM - maart 30, 2021, 07:05:49 PM
Welkom!
#84
Stel je voor / Re: Dag allemaal
Laatste bericht door valk03 - maart 30, 2021, 08:11:44 AM
Welkom Gert!
#85
Stel je voor / Dag allemaal
Laatste bericht door Gevado - maart 28, 2021, 04:11:43 PM
Stel jezelf even voor;

Ik ben Gert uit Barendrecht, heb 3 kinderen en 3 hobby's
- Schietsport (IPSC en kleiduivenschieten)
- Jagen
- Koken (Cuisine Culinair Barendrecht)

Daar ik veel wild verwerk en er (te) veel incourante delen bij overhoud,
verwerk ik die tot worst en hamburgers.

Nu lijkt het me leuk om ook wat droge worstjes te maken. Via de FB pagina kwam ik een draadje
naar dit forum tegen tijdens het zoeken naar een besturing van een droogkast.

Recent heb ik op de zaak een slachtplaats en worst werkplaats ingericht, met een flinke wildkoeling.

Een klimaatkast lijkt me een leuke aanvulling en knutselprojectje.

Worstelijke groet,

Gert
#86
Charcuterie / Charcuterie logsheet
Laatste bericht door BertM - maart 27, 2021, 09:31:17 PM
Hoe houden jullie je gegevens bij tijdens het drogen?
En de recepten?

Ik deed een beetje van alles wat, maar kwam in een ander groep een foto tegen van een log sheet welke me aan het denken heeft gezet: waarom niet combineren?
Aangezien ik geen rekenwonder ben moet het natuurlijk makkelijker kunnen, dus Openoffice er maar bij gepakt en een avondje stoeien...
Zie hier mijn logsheet!

Geeft je vleesrecept in samen met de pekel en kruiden in procenten en de sheet geeft meteen  de gewenste hoeveelheden.

Geef het startgewicht op en gewenst gewicht in procenten en je krijgt je target waarde, geef de meetwaarden in en hij berekend meteen hoever je (nog) van je target af bent.
Meteen nog een koud en warm rook log en alles staat op 1 sheet.

Printen en aan de droogkast met je favoriete magneet en je loopt nooit meer dat boekje je zoeken waar je dacht het in te hebben geschreven.
Wat heb ik daaraan zie ik je nu denken..

Zal ik je vertellen: Het openoffice document kun je downloaden op dit forum en gebruiken in openoffice of Excel.
Zonder enige garantie natuurlijk op de werking, maar we zijn Nederlanders, dus wat gratis is..😜
en voor het geval dat je dit allemaal te ingewikkeld vindt upload ik dit logsheet ook in PDF zodat je dat met je ouderwetse BIC pen kunt invullen.

Heb je vragen of verbeteringen, stel ze hieronder.

Curing log file
PDF document

#87
Boekbesprekingen / Re: Worstbijbel
Laatste bericht door BertM - maart 27, 2021, 07:07:31 AM
De worstbijbel is al aan zijn derde druk toe en Meneer Wateetons heeft een aantal wijzigingen en verbeteringen aangebracht en deze beschikbaar gesteld voor de kopers van de eerste en tweede druk. deze zijn als PDF te downloaden:

https://wateetons.com/2021/03/18/erratum-worstbijbel-derde-druk-dit-is-er-nieuw/
#88
Stel je voor / Re: Mezelf voostellen
Laatste bericht door BertM - maart 27, 2021, 07:02:47 AM
Welkom hier, Patrick!
#89
Stel je voor / Re: Mezelf voostellen
Laatste bericht door valk03 - maart 26, 2021, 08:29:57 AM
Welkom Patrick!
#90
Stel je voor / Mezelf voostellen
Laatste bericht door counpat - maart 25, 2021, 08:01:38 PM
Hoi,
Ik ben Patrick uit Koersel(Belgiƫ) en ben sinds kort me gaan toeleggen op het zelf maken van worst en charcuterie.
ik hoop van op dit forum heel wat tips te vinden en van gedacht te wisselen met gelijk gestemden.
Groeten
Patrick