Een Paar maanden geleden begon ik met het maken van charcuterie.
Project 1 2 coppa's met 2 verschillende kruidenmengelingen.
(https://live.staticflickr.com/65535/49242393631_243f66d641_n.jpg)
Het begon met 2 stukken vlees paar weken pekelen met colorozout en de kruiden, erna even in een darm steken (wat op zich redelijk evenvoudig was.
En opknopen (het opknopen had anders gemoeten maar dat heb ik ondertussen ook al geleerd.)
(https://live.staticflickr.com/65535/49241920513_abe687147c_n.jpg)
De eerste heb ik tot 30% verlies laten indrogen in mijn zelf gemaakte rijpingskast. (omdat ik gewoon niet kon wachten) 1 week vacuum in de ijskast en dit als resultaat: :-))) :-))) :-)))
(https://live.staticflickr.com/65535/49242396041_2438eaebd7_n.jpg) (https://flic.kr/p/2i2o93K)
Als het net zo smaakt als het er uit ziet, dan ga je veel vrienden maken :-)
Mooi op het charcuterie plankje!
Ziet er heel smakelijk uit!!!
:-)
Chorizo worst
(https://live.staticflickr.com/65535/50043516056_474d4b9840_n.jpg) (https://flic.kr/p/2jfb6Qm)IMG_7090 (https://flic.kr/p/2jfb6Qm) by
(https://www.flickr.com/photos/186054892@N04/)
Lekker..
schrok de worst niet van dat grote mes?
Nee hoor :-)))
Guanciale
(https://live.staticflickr.com/65535/50043771992_145306e615_m.jpg) (https://flic.kr/p/2jfcpV3)IMG_7087 (https://flic.kr/p/2jfcpV3) by
(https://www.flickr.com/photos/186054892@N04/)
Bresaola
(https://live.staticflickr.com/65535/50043772032_b25a334c2d_t.jpg) (https://flic.kr/p/2jfcpVJ)2169511C-3A56-4BAE-B212-387A317078CE (https://flic.kr/p/2jfcpVJ) by
(https://www.flickr.com/photos/186054892@N04/)
(https://live.staticflickr.com/65535/50043516316_f8fba7bccc_t.jpg) (https://flic.kr/p/2jfb6UQ)D6914951-C5ED-43AB-AEEA-A1827920EC17 (https://flic.kr/p/2jfb6UQ) by Bart Boon (https://www.flickr.com/photos/186054892@N04/), on Flickr
(https://live.staticflickr.com/65535/50043772112_d3de57711f_t.jpg) (https://flic.kr/p/2jfcpX7)IMG_6983 (https://flic.kr/p/2jfcpX7) by Bart Boon (https://www.flickr.com/photos/186054892@N04/), on Flickr
Mooi hoor!