Charcuterie & Worst

Charcuterie => Charcuterie recepten => Verse producten => Topic gestart door: BertM op november 25, 2018, 04:35:39 PM

Titel: Hausmacher Leverworst
Bericht door: BertM op november 25, 2018, 04:35:39 PM
Dit is een snijdbare worst gemaakt met de koude methode.

Grondstoffen

700 gram verse varkenslever
600 gram mager varkensvlees
600 gram kinnebakspek
0,1 Liter koud water of koude boullon

Hulpstoffen per kg grondstof

18 gr. Nitrietpekelzout(colorozo)
3 gr. Witte peper
1 gr. Foelie
0,5 gr. Kruidnagel.
2 gram vanillesuiker
0,5 gr. Majoraan
5 gr. Uienpoeder
1 gr. Lavaswortel
40 gr. Rijstebloem
3 gr. Fosfaat (bv Super Strim)

Bereiding

1. Vermeng de grondstoffen met de hulpstoffen
2. verklein dit geheel door de 8 of 5 mm plaat en meng het deeg met het water
    tot een zeer stevig bindend deeg.
3. vul het deeg af in de gewenste darm.
4. Laat de worst circa 12 uur doorkleuren in de koelkast.
5. Gaar de worst af in water van ongeveer 75 graden Celsius tot een kerntemperatuur van 72 graden.
6. Vervolgens de worst 10 minuten afkoelen in koud stromend water en eventueel aansluitend roken.

Recept: Albert G-Homemade