Ik hoop dat je het niet erg een Brit verwikkeld raken in je forum ?, ik kijk ernaar uit om deel te nemen, maar ik zal worden met behulp van Google translate veel :), hoewel ik weet dat de meeste of alle van u waarschijnlijk kunt spreken en schrijven Engels toch ?!
Hello Ped,
Welcome to this (new) forum!
Most of the Dutch can read and write English, so if you do not understand anything just ask in your own Lanquage.
Nice to meet you here Ped C00L
Welcome
Englisch shouldn't be a big problem for us, so do enjoy, and fill this new forum with you're questions, tasty pictures, and other thing you want to share with us. (in any language you want)
We also have Google translate on this side of the pond W!nk :-)))
Mac
Dank u voor het welkom, ik heb enige ervaring met het maken van zowel gerookte producten en salumi en meer wilt weten over rookworst leren zo zal volgen met belangstelling en vragen te stellen en hopelijk antwoord op een aantal op keer. Wij zijn in staat om hier te kuren 1 en 2 te gebruiken in Engeland, maar ik denk niet dat je in staat zijn om er in Nederland bent u?
Klopt Ped.
Cure #1 en Cure#2 kunnen we niet krijgen hier, maar moeten we bestellen in Engeland. W!nk
In Nederland hebben we zout met 0,6% Nitriet met de naam Colorozo.
Recepten zijn vaak om te zetten naar Colorozo of andersom.
Stel je vragen over Rookworst gewoon hier:
http://www.charcuterie-worst.nl/forum/index.php?board=11.0 (http://www.charcuterie-worst.nl/forum/index.php?board=11.0) :-)
Welcome here...
Hope u enjoy it and any questions could be asked in English....Google translate sometimes messes up sentences ...
keep it burning
How do you use Colorozo for making Italian salami?, there is no nitrate in it so the process of the nitrate converting to nitrite and then to nitric oxide does not happen, nitrate is there for long term break down to nitrite?
Colorozo salt has a 0.6%nitrate ....
For long term break down to nitrite like u said
keep it burning
Citaat van: jochem op januari 30, 2016, 02:31:00 PM
Colorozo salt has a 0.6%nitrate ....
For long term break down to nitrite like u said
keep it burning
Not correct, colorozo has no nitrate, only nitrite!
Cure#2 has nitrate, but that is not allowed in Europe.
You can use salpetre.. But the butchers use only colorozo.
BertM
Euh...correct.... My info from my butcher was incorrect (and I never checked....) sorry
keep it burning
You can buy saltpetre ?
Never tried to purchase it..
BertM