Charcuterie & Worst

Algemeen => Stel je voor => Topic gestart door: Ped op januari 28, 2016, 12:16:01 PM

Titel: Hallo uit Engeland
Bericht door: Ped op januari 28, 2016, 12:16:01 PM
Ik hoop dat je het niet erg een Brit verwikkeld raken in je forum ?, ik kijk ernaar uit om deel te nemen, maar ik zal worden met behulp van Google translate veel :), hoewel ik weet dat de meeste of alle van u waarschijnlijk kunt spreken en schrijven Engels toch ?!
Titel: Re: Hallo uit Engeland
Bericht door: BertM op januari 28, 2016, 12:46:03 PM
Hello Ped,

Welcome to this (new) forum!

Most of the Dutch can read and write English, so if you do not understand anything just ask in your own Lanquage.
Titel: Re: Hallo uit Engeland
Bericht door: Mac op januari 28, 2016, 06:07:16 PM
Nice to meet you here Ped  C00L
Welcome

Englisch shouldn't be a big problem for us, so do enjoy, and fill this new forum with you're questions, tasty pictures, and other thing you want to share with us. (in any language you want)
We also have Google translate on this side of the pond  W!nk :-)))

Mac
Titel: Re: Hallo uit Engeland
Bericht door: Ped op januari 29, 2016, 08:46:30 AM
Dank u voor het welkom, ik heb enige ervaring met het maken van zowel gerookte producten en salumi en meer wilt weten over rookworst leren zo zal volgen met belangstelling en vragen te stellen en hopelijk antwoord op een aantal op keer. Wij zijn in staat om hier te kuren 1 en 2 te gebruiken in Engeland, maar ik denk niet dat je in staat zijn om er in Nederland bent u?
Titel: Re: Hallo uit Engeland
Bericht door: BertM op januari 29, 2016, 12:39:03 PM
Klopt Ped.

Cure #1 en Cure#2 kunnen we niet krijgen hier, maar moeten we bestellen in Engeland.  W!nk
In Nederland hebben we zout met 0,6% Nitriet met de naam Colorozo.
Recepten zijn vaak om te zetten naar Colorozo of andersom.

Stel je vragen over Rookworst gewoon hier:
http://www.charcuterie-worst.nl/forum/index.php?board=11.0 (http://www.charcuterie-worst.nl/forum/index.php?board=11.0)  :-)

Titel: Re: Hallo uit Engeland
Bericht door: jochem op januari 29, 2016, 02:49:25 PM
Welcome here...

Hope u enjoy it and any questions could be asked in English....Google translate sometimes messes up sentences ...

keep it burning

Titel: Re: Hallo uit Engeland
Bericht door: Ped op januari 30, 2016, 11:15:24 AM
How do you use Colorozo for making Italian salami?, there is no nitrate in it so the process of the nitrate converting to nitrite and then to nitric oxide does not happen, nitrate is there for long term break down to nitrite?
Titel: Re: Hallo uit Engeland
Bericht door: jochem op januari 30, 2016, 02:31:00 PM
Colorozo salt has a 0.6%nitrate ....
For long term break down to nitrite like u said

keep it burning

Titel: Re: Hallo uit Engeland
Bericht door: BertM op januari 30, 2016, 09:15:49 PM

Citaat van: jochem op januari 30, 2016, 02:31:00 PM
Colorozo salt has a 0.6%nitrate ....
For long term break down to nitrite like u said

keep it burning
Not correct, colorozo has no nitrate, only nitrite!
Cure#2 has nitrate, but that is not allowed in Europe.
You can use salpetre.. But the butchers use only colorozo.



BertM
Titel: Re: Hallo uit Engeland
Bericht door: jochem op januari 31, 2016, 01:58:55 AM
Euh...correct.... My info from my butcher was incorrect (and I never checked....) sorry

keep it burning

Titel: Re: Hallo uit Engeland
Bericht door: Ped op januari 31, 2016, 12:26:06 PM
You can buy saltpetre ?
Titel: Re: Hallo uit Engeland
Bericht door: BertM op januari 31, 2016, 07:50:07 PM
Never tried to purchase it..


BertM