Charcuterie & Worst

Charcuterie => Beginners gedeelte => Topic gestart door: Jenthe op juni 15, 2016, 09:31:53 PM

Titel: Helaas
Bericht door: Jenthe op juni 15, 2016, 09:31:53 PM
Een tijd geleden droge worst gemaakt van alleen wild zwijn. Waarschijnlijk heb ik de darmen niet genoeg doorgespoeld en niet lang genoeg int water gehad.
En heb ik de boel niet goed genoeg gemengd. Helaas, werd het een enkele reis kliko.
Was wel weer een goed leer proces!!
(http://i1240.photobucket.com/albums/gg492/wedman1/Mobile%20Uploads/20160514_202418_zpskiaykd54.jpg) (http://s1240.photobucket.com/user/wedman1/media/Mobile%20Uploads/20160514_202418_zpskiaykd54.jpg.html)

(http://i1240.photobucket.com/albums/gg492/wedman1/Mobile%20Uploads/20160514_202325_zpsjjdmxqhb.jpg) (http://s1240.photobucket.com/user/wedman1/media/Mobile%20Uploads/20160514_202325_zpsjjdmxqhb.jpg.html)
Titel: Re: Helaas
Bericht door: BertM op juni 16, 2016, 07:29:01 AM
Mengen is inderdaad heel belangrijk.
Is wild zwijn alleen niet veel te mager?
Heb het zelf nog nooit kunnen gebruiken.
Titel: Re: Helaas
Bericht door: Mac op juni 16, 2016, 06:58:43 PM
Mmm, ziet er idd vreemd uit.
Ik zou zo niet 1-2-3 durven stellen wat de oorzaak is.
Jammer, maar op naar de volgende worst. (het gaat niet altijd goed helaas)

Mac
Titel: Re: Helaas
Bericht door: Jenthe op juni 16, 2016, 07:18:40 PM
Ondanks dat er wel spek van het wild zwijn in zat, denk ik toch ook dat het toch te mager was.
Er hangen nu weer 5 te drogen, van ree en speklappen. Die zien er goed uit de ruiken heerlijk!
Titel: Re: Helaas
Bericht door: BertM op juni 16, 2016, 09:34:47 PM
Zal erns zoeken, heb ergens een recept gezien, maar volgens mij moet wat rugspek bij
Titel: Re: Helaas
Bericht door: Jenthe op juni 19, 2016, 12:46:48 PM
Ik doe standaard speklappen bij de worst, maar ik zal binnenkort eens met kinnebak proberen.
Titel: Re: Helaas
Bericht door: Bart op juni 19, 2016, 04:44:08 PM
kinnebak heb je eerder nodig voor verse worsten, dit is smeuiger.
Mijns inszien heb je inderdaad meer nood aan rugspek (hard spek, smelt niet uit ook)