(http://i1141.photobucket.com/albums/n600/Bram_Coomans/2015-11/28EED5BE-E832-4E8F-90BC-5C78109563A9_zpsfwthupf9.jpg) (http://s1141.photobucket.com/user/Bram_Coomans/media/2015-11/28EED5BE-E832-4E8F-90BC-5C78109563A9_zpsfwthupf9.jpg.html)
Uit nieuwsgierigheid een probeerseltje met Red Roast Pork seasoning mix van Lobo.
Bij de lokale gildeslager 1 kg schoudervlees en 1,5 kg kinnebak gehaald en die samen door de 8 mm plaat van de Porkert gedraaid.
Ingrediënten:
- 1 kg van bovenstaand vleesmengsel
- 50 gram Red Roast Pork seasoning mix
- 7 gram colorozo zout
- 50 ml ijskoud water
Werkwijze
- 1,5 minuten mengen in de Kitchenaid met de bisschop op stand 2,
- het water toevoegen,
- nog 3 minuten mengen op stand 5.
- Afstoppen in varkensdarm en kleine bolletjes portioneren.
Ik heb ze vervolgens 25 minuten laten wellen in water van 65 C en daarna snel af laten koelen.
De volgende dag op de WGA indirect low en slow verwarmd tot een kern van 67 C.
Ik vond het een geslaagd probeerseltje -weer eens wat anders.