Charcuterie & Worst

Charcuterie => Beginners gedeelte => Topic gestart door: edven op maart 07, 2016, 02:00:28 PM

Titel: dry aged zakken
Bericht door: edven op maart 07, 2016, 02:00:28 PM
Zoals ik al schreef onder het kopje prosiutto van eend, gaat het vacuüm na 2 dagen van de zakken af. Het schijnt zo te zijn dat de er bij de dry aged zakken een hogere temp moet zijn om de zakken goed te sealen. Weet iemand hoe je de temp van de foodsaver v2860 omhoog kan bijstellen?
Titel: Re: dry aged zakken
Bericht door: Mac op maart 07, 2016, 03:41:04 PM
Net even een quick start guide gelezen, maar daarin komt niets voor omtrent het verhogen van de temperatuur om te sealen. (volgens mij gaat dat niet)

Heb je al eens een dubbele seal toegepast ?? (doe ik meestal voor de zekerheid)

Mac
Titel: Re: dry aged zakken
Bericht door: edven op maart 07, 2016, 03:57:10 PM
ja dat heb ik gedaan, soms zelfs drie keer. Ik sprak Martijn van vuur&rook en hij vertelde mij dit. Ik moet nu dus om de dag de zak opnieuw vacuüm trekken.
Titel: Re: dry aged zakken
Bericht door: edven op maart 13, 2016, 10:26:42 AM
de proscuitto uiteindelijk maar uitgepakt, van smaak is hij wel goed maar iets aan de zoute kant. Met de capocollo heb ik de zelfde problemen. Om de dag de zak op nieuw vacuum trekken en sealen. Kan ik de capocollo nog in de kelder hangen om het op die manier in gewicht af te laten nemen. Ik mijn kelder is de temp rond de 15 graden.

Groet Ed
Titel: Re: dry aged zakken
Bericht door: Mac op maart 13, 2016, 12:03:55 PM
Ik zie geen reden om aan te nemen waarom dat niet zou kunnen Ed.
Enig idee wat de luchtvochtigheid doet in je kelder ?

Mac
Titel: Re: dry aged zakken
Bericht door: edven op maart 15, 2016, 09:53:03 AM
ik weet niet wat de luchtvochtigheid in mijn kelder is, maar alles wat er ligt is keurig droog. Als ik hem in een kaasdoek verpak en die af en toe besproei?
Titel: Re: dry aged zakken
Bericht door: Mac op maart 15, 2016, 03:40:42 PM
CiteerAls ik hem in een kaasdoek verpak en die af en toe besproei?

Mmmm,  T!nk, ik denk persoonlijk dat dat niet gaat werken. (Ik kan dat niet onderbouwen, maar goed wie ben ik?)
Probeer iig te voorkomend, dat het natte kaasdoek je product kan aanraken. (denk ik)

Mac