Charcuterie & Worst

Charcuterie => Beginners gedeelte => Topic gestart door: superjohn op februari 28, 2017, 07:54:30 PM

Titel: Paniek of relax?
Bericht door: superjohn op februari 28, 2017, 07:54:30 PM
Ben bezig 4 Coppa's te maken volgens recept van Mac, afgelopen zondag avond zijn ze exact 14 dagen geleden gekruid en gezouten, ik had ze volgens planning gisteren verder willen verwerken en in een zakeind doen.

Maar...het afweken van m'n droogkast valt wat tegen...dan maar een dag later..maar ook vandaag gaat niet lukken.
Morgen wel met heel veel stres en gehaast, als ik het goed wil doen wordt het donderdag dus ruim 2,5 week.

stress en morgen of relax en donderdag afwerken??
Titel: Re: Paniek of relax?
Bericht door: BertM op februari 28, 2017, 08:20:17 PM
Relax! Heb je ze nog in het zout zitten?
Kunnen rustig tot 8 weken in de zak blijven, wel af en toe draaien.
Titel: Re: Paniek of relax?
Bericht door: superjohn op februari 28, 2017, 08:26:18 PM
yep zitten nog in het zout! en draai ze iedere dag vol liefde en toewijding  :-)))

Als het echt weinig uitmaakt doe ik het zaterdag, heb ik rustig de tijd en kan ik m'n kast goed afmaken en een dagje testen.
Titel: Re: Paniek of relax?
Bericht door: BertM op februari 28, 2017, 10:46:53 PM
Dat is het voordeel van deze methode: je vlees wordt niet te zout.
Mijn coppa's gaan altijd minimaal 6 weken in de koelkast.