Charcuterie & Worst

Charcuterie => Beginners gedeelte => Topic gestart door: Niels op maart 13, 2017, 12:39:19 PM

Titel: kent iemand deze startercultuur?
Bericht door: Niels op maart 13, 2017, 12:39:19 PM
Ik zit in de webwinkel van slagerij Aalvink te kijken en kom daar deze startercultuur mix tegen.

Er staat niet bij voor welke fermentatie temperatuur het geschikt is, en de aangegeven dosering (20 gr op 1 kg vlees) lijkt me wat aan de royale kant.

Kent iemand deze cultuur?

https://www.aalvink.nl/product/starter-cultuur-mix/
Titel: Re: kent iemand deze startercultuur?
Bericht door: Mac op maart 13, 2017, 04:47:37 PM
Misschien kan je het best Aalvink een mailtje sturen, of hij hier iets meer van kan zeggen.
Ik zie ook niet eens een naam, waar je op zou kunnen googelen  P0ker

Mac
Titel: Re: kent iemand deze startercultuur?
Bericht door: BertM op maart 13, 2017, 07:25:01 PM
Citaat van: Niels op maart 13, 2017, 12:39:19 PM
Ik zit in de webwinkel van slagerij Aalvink te kijken en kom daar deze startercultuur mix tegen.

Er staat niet bij voor welke fermentatie temperatuur het geschikt is, en de aangegeven dosering (20 gr op 1 kg vlees) lijkt me wat aan de royale kant.

Kent iemand deze cultuur?

https://www.aalvink.nl/product/starter-cultuur-mix/
Is denk die van Natural spices.
Zit een vulmiddel in zodat het doseren wat makkelijker gaat.
20 gram is beter te wegen dan 0,2 gram.
Is een standaard cultuur
Titel: Re: kent iemand deze startercultuur?
Bericht door: Niels op maart 18, 2017, 08:11:15 AM
Ik heb Aalvink een mailtje gestuurd.

Hij geeft aan dat de dosering van 20 gr per kilo juist is en dat het om een complete mix gaat waar je alleen zout en kruiden aan toe voegt. Het blijft een beetje vaag waar dit mengsel nou voor meer dan 90% uit bestaat.

Ik neem aan dat er geen nitraat/nitriet in zit,  dat zou er dan toch wel bij moeten staan lijkt me.

Hij raadt overigens af om er nog apart dextrose bij te doen.
Titel: Re: kent iemand deze startercultuur?
Bericht door: BertM op maart 18, 2017, 08:22:15 AM
Citaat van: Niels op maart 18, 2017, 08:11:15 AM


Hij raadt overigens af om er nog apart dextrose bij te doen.

Dat komt omdat er al suiker in het vulmiddel zit.

https://www.naturalspices.eu/en/starter-culture-pro.html