Charcuterie & Worst

Charcuterie => Beginners gedeelte => Topic gestart door: Paulus op mei 22, 2017, 02:37:40 PM

Titel: Lomo
Bericht door: Paulus op mei 22, 2017, 02:37:40 PM
Hallo,

ik wil graag een Lomo maken van een varkenshaasje van 700 gram.
ik heb hiervoor 18 gram colorozozout gebruikt en wat kruiden.

ik vroeg me af hoelang de varkenshaas in de pekel moet liggen.  mijn gevoel zegt ongeveer een week.
maar ik heb ook gelezen dat deze tot 4 weken in de pekel moet liggen.

wat is verstandig?

Titel: Re: Lomo
Bericht door: Tjoepie op mei 22, 2017, 07:06:55 PM
Ik heb een week gedaan, maar mijn varkenshaas was maar 354 gram. Dus wat kleiner.
Titel: Re: Lomo
Bericht door: BertM op mei 23, 2017, 01:00:46 PM
Heb je hem in een vacuum zak zitten?

Liever iets te lang als te kort, in principe als je hem in een ziplock/vacuumzak hebt gedaan mag het rustig langer
Titel: Re: Lomo
Bericht door: Paulus op mei 23, 2017, 07:11:05 PM
In een ziplock. En dan onderwater om zoveel mogelijk lucht eruit te krijgen
Titel: Re: Lomo
Bericht door: BertM op mei 24, 2017, 08:49:38 PM
Lucht is geen probleem, elke dag even omdraaien.
Titel: Re: Lomo
Bericht door: Paulus op juni 18, 2017, 11:00:48 PM
Laatste tijd nogal druk gehad dus geen tijd gehad om foto's te maken van het tussen proces.

Maar hierbij het eindresultaat:
Bijna 50% gedroogd in 18 dagen
(http://i44.photobucket.com/albums/f31/paulus1989/Mobile%20Uploads/20170618_181736_zpszlynvhxq.jpg)
Titel: Re: Lomo
Bericht door: BertM op juni 19, 2017, 06:07:10 PM
En? Hoe is de smaak?
Titel: Re: Lomo
Bericht door: Paulus op juni 19, 2017, 09:10:16 PM
De smaak is goed. Nog boterzacht ondanks dat hij zo ver is ingedroogd.
Sommige vinden de chili poeder aan de buitenkant te pittig. Vind het zelf wat extra geven aan de lomo
Titel: Re: Lomo
Bericht door: Tjoepie op juni 21, 2017, 12:19:20 PM
Ziet er mooi uit!!
Titel: Re: Lomo
Bericht door: Mac op juni 22, 2017, 09:50:06 PM
Mooi resultaat hoor  C00L

Mac