Charcuterie & Worst

Charcuterie => Charcuterie => Topic gestart door: Niels op december 12, 2017, 10:07:34 PM

Titel: Walnoot snackworst
Bericht door: Niels op december 12, 2017, 10:07:34 PM
Hallo,

Ik heb een vraagje voor mijn volgende worst project.

Albert Heijn verkoopt een droge worst met stukjes walnoot die ik erg lekker vind.
Ik wil zelf ook eens een walnoot worstje proberen te maken maar dan naar eigen idee,

Ik ga vullen in schapendarm zodat het dunne snackworstjes worden, en simpel kruiden met zwarte peper en knoflook.

De walnoten wil ik eerst hakken en daarna stomen (in een zeef in een kookpan) om infecties te voorkomen.

Maar ik heb geen idee van een geschikte hoeveelheid walnoot per kilo deeg. De walnootsmaak moet duidelijk naar voren komen maar de worst moet wel een goede binding hebben en het deeg mag niet mijn schapensnaartjes open rijten.

Heeft iemand een suggestie voor een verhouding?

Ik verneem het graag
Alvast bedankt voor jullie reacties
Titel: Re: Walnoot snackworst
Bericht door: BertM op december 14, 2017, 01:15:53 PM
Ik zou er niet te veel indoen.
Waarom schapensnaren? Lijkt me erg klein en veel kans dat de harde walnoot erdoor gast tijdens drogen.
Titel: Re: Walnoot snackworst
Bericht door: Niels op december 20, 2017, 11:04:44 AM
Dank voor het advies

Ik gebruik schapensnaren omdat ik geen gereguleerde droogkast heb, ze zijn makkelijker/veiliger om te drogen.
Daarnaast hou ik van de snack factor

Ik heb ergens een recept voor worst met hazelnoten gevonden waarin 300 gr noten op 5kg deeg gebruikt wordt.
Ik ga hetzelfde voor de walnoot worstjes aanhouden.
Titel: Re: Walnoot snackworst
Bericht door: BertM op december 20, 2017, 09:18:09 PM
Is idd een goede keuze dan.
Je zou de noten ook kunnen blancheren, wordt veel gedaan voor worsten.