Charcuterie & Worst

Hardware => Materiaal => Topic gestart door: Evert op januari 31, 2018, 08:35:24 PM

Titel: Wijnkoelkast
Bericht door: Evert op januari 31, 2018, 08:35:24 PM
Ik heb mezelf een wijnkoelkast aangeschaft voor het betere droog- en rijpwerk.
Hoewel het maar een kleine kast is past daar makkelijk een buikje of iets dergelijks in.
De temperatuur is keurig te regelen maar is 15 graden de ideale temperatuur?
Daarnaast zal ik in het begin een sponsje met water in de kast doen om de RV een beetje regelen.
Zo rond de 60% RV ?
Ik lees dat het slim is om elke dag de deur even open te doen voor verse lucht, waarom?

GRTZ Evert
Titel: Wijnkoelkast
Bericht door: BertM op februari 01, 2018, 09:51:28 PM
15 graden is een goede temperatuur.
Voor een buik zal dit goed gaan voor worst moet je de RV hoger zijn, zo rond de 75%.
Deur open doen is voor het verversen van de lucht.
Let ook op dat je ventilator niet te hard werkt.

Succes!
Titel: Re: Wijnkoelkast
Bericht door: Ceriel op februari 03, 2018, 02:07:39 PM
Citaat van: BertM op februari 01, 2018, 09:51:28 PM
25 graden is een goede temperatuur.
25? Je bedoelt 15?  W!nk
Titel: Re: Wijnkoelkast
Bericht door: BertM op februari 03, 2018, 02:11:57 PM
Citaat van: Ceriel op februari 03, 2018, 02:07:39 PM
Citaat van: BertM op februari 01, 2018, 09:51:28 PM
25 graden is een goede temperatuur.
25? Je bedoelt 15?  W!nk
Aangepast


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Titel: Re: Wijnkoelkast
Bericht door: RobK op februari 03, 2018, 06:52:22 PM
Zorg er wel voor dat de kast lichtdicht is, van licht worden vet ranzig.