Charcuterie & Worst

Hardware => Materiaal => Topic gestart door: Jurjen op februari 15, 2019, 09:49:40 AM

Titel: Ventilator
Bericht door: Jurjen op februari 15, 2019, 09:49:40 AM

Goedendag allemaal, ik heb even een vraag /opmerking. Ik stuur mijn ventilator in de droogkast aan met een tijdschakelaar, kleinste interval is 15 minuten. Ik ventileer nu 15 minuten per uur. Wat is jullie mening daarover?

Verstuurd vanaf mijn ANE-LX1 met Tapatalk

Titel: Re: Ventilator
Bericht door: BertM op februari 16, 2019, 04:54:27 PM
Lijkt me aardig veel, maar elke kast is anders.
Het beste is te kijken naar je producten en dan te finetunen.
Titel: Re: Ventilator
Bericht door: floriske.nl op februari 17, 2019, 05:15:18 PM
Ligt denk ik ook nog aan de snelheid/luchtverplaatsing van de fan.

Ik ben van plan om deze permanent te laten draaien op extreem lage snelheid.
Titel: Re: Ventilator
Bericht door: Mac op maart 27, 2019, 05:20:18 PM
Volgens Marianski wil je in het begin een lucht verplaatsing van ongeveer 0,8 - 1,0 m/sec hebben tijdens fermenteren (en een hoge luchtvochtigheid), en later tijdens het drogen dit verlagen naar 0,5 m/sec.

Ik kan het zelf helaas niet meten, maar heb mijn fan continue draaien op de laagste snelheid. (op zich gaat dat ook prima hoor)

Mac
Titel: Re: Ventilator
Bericht door: floriske.nl op maart 27, 2019, 08:02:42 PM
Ik heb me hier eerder wat in verdiept maar het is lastige materie.

De lucht snelheid in je fan zelf is nog wel te berekenen als je de cfm van je fan weet en de netto oppervlakte waar daadwerkelijk de lucht stroomt (oppervlakte fan - oppervlakte hub). In je kast wordt dit zonder anemometer een stuk lastiger te bepalen omdat er teveel factoren van invloed zijn en de lucht snelheid niet overal gelijk zal zijn.

http://www.mayafans.com/fan-airflow-calculation.php