1 kilo procureur
1 kilo buikspek
Per Kilo
25 gram Nitriet pekelzout (colorozo)
3 gram gemalen peper
1 gram koriander zaad
1 gram Foelie
3 gram dextrose
0,4 gram starter cultuur
0,5 gram vitamine C
Fermenteren 30 uur 22-26 graden Celsius
PH onder 5,3% maar boven 4,5% - 4,8%
15% gewichtsverlies minimaal.
Vitamine C en Colorozo niet samenvoegen!
Recept: Fam. Zengerink
Bert, een vraagje. Hoe kan ik die Vitamine C en colorozzo uit elkaar houden? Uiteindelijk wordt het toch gemengd?
Citaat van: valk03 op januari 09, 2020, 04:14:05 PM
Bert, een vraagje. Hoe kan ik die Vitamine C en colorozzo uit elkaar houden? Uiteindelijk wordt het toch gemengd?
Je moet ze niet bij elkaar voegen want dan krijg je een chemisch reactie waardoor er chloorgas ontstaat...
Dus gewoon alles mengen en als laatste je vitamine C erdoorheen mengen, dan zal de reactie niet ontstaan.
Wooow, chloorgas....
Dank je zal er op letten.