Charcuterie & Worst

Charcuterie => Charcuterie recepten => Gedroogde producten => Topic gestart door: BertM op december 11, 2019, 08:17:26 PM

Titel: Twentse droge worst
Bericht door: BertM op december 11, 2019, 08:17:26 PM
1 kilo procureur
1 kilo buikspek

Per Kilo
25 gram Nitriet pekelzout (colorozo)
3 gram gemalen peper
1 gram koriander zaad
1 gram Foelie
3 gram dextrose
0,4 gram starter cultuur
0,5 gram vitamine C

Fermenteren 30 uur 22-26 graden Celsius
PH onder 5,3% maar boven 4,5% - 4,8%
15% gewichtsverlies minimaal.

Vitamine C en Colorozo niet samenvoegen!

Recept: Fam. Zengerink
Titel: Re: Twentse droge worst
Bericht door: valk03 op januari 09, 2020, 04:14:05 PM
Bert, een vraagje. Hoe kan ik die Vitamine C en colorozzo uit elkaar houden? Uiteindelijk wordt het toch gemengd?
Titel: Re: Twentse droge worst
Bericht door: BertM op januari 13, 2020, 08:05:44 PM
Citaat van: valk03 op januari 09, 2020, 04:14:05 PM
Bert, een vraagje. Hoe kan ik die Vitamine C en colorozzo uit elkaar houden? Uiteindelijk wordt het toch gemengd?

Je moet ze niet bij elkaar voegen want dan krijg je een chemisch reactie waardoor er chloorgas ontstaat...

Dus gewoon alles mengen en als laatste je vitamine C erdoorheen mengen, dan zal de reactie niet ontstaan.
Titel: Re: Twentse droge worst
Bericht door: valk03 op januari 14, 2020, 01:50:30 PM
Wooow, chloorgas....

Dank je zal er op letten.