Charcuterie & Worst

Charcuterie => Charcuterie => Topic gestart door: Kcir op maart 19, 2020, 08:18:50 PM

Titel: Bevroren vlees gebruiken
Bericht door: Kcir op maart 19, 2020, 08:18:50 PM
Hallo allemaal,

Omdat ik aankomend weekend toch wat tijd over heb, wilde ik mijn nieuwe vleesmolen eens testen. Dus ik ben net naar de Hanos geweest om wat vlees te halen. Op de terugweg bedacht ik me dat ik bevroren varkensvlees heb gekocht. In hoeverre kan ik dit (in de koelkast uiteraard) ontdooien, verse worsten van maken en dan weer (deels) invriezen voor later gebruik? Of eventueel eerst garen en dan invriezen? Of pulled pork van maken en vers vlees halen voor de worsten?

Ik hoor graag jullie adviezen!

Rick
Titel: Re: Bevroren vlees gebruiken
Bericht door: valk03 op maart 20, 2020, 08:11:28 AM
Hoi Rick,

Dat komt bij mij ook wel eens voor. Uit de vriezer, snijden, even aanvriezen en dan verder verwerken. Persoonlijk heb ik er nooit problemen van ondervonden.

Groet.
Titel: Re: Bevroren vlees gebruiken
Bericht door: BertM op maart 20, 2020, 07:53:20 PM
bevroren vlees kun je gerust gebruiken voor worst.