Charcuterie & Worst

Charcuterie => De Vitrine => Topic gestart door: BasE op juni 03, 2020, 01:29:00 PM

Titel: Gerookt rugspek.
Bericht door: BasE op juni 03, 2020, 01:29:00 PM
Ben momenteel aan het kijken voor de volgende sessie met worst om te drogen.
Nu heeft mijn leverancier echter gerookt en waarschijnlijk ook gezouten rugspek geleverd.
Zwoerd zit er nog aan dus zit te denken aan iets van lardo te maken en ook het spek door de worst te doen in blokjes.
Mocht het gezouten zijn moet ik dan rekening houden met toevoegen van kleurzout en zoja waaraan zal ik denken.

Tnx
Titel: Re: Gerookt rugspek.
Bericht door: BertM op juni 05, 2020, 08:06:21 PM
Als het al gezouten is heb je de kans dat wat je maakt te zout wordt. Je kunt het ontzouten in water voor je het gebruikt.
Volgende keer een verse kopen. Maar lardo kun je er altijd nog van maken.