Charcuterie & Worst

Charcuterie => Beginners gedeelte => Topic gestart door: BasE op juni 21, 2020, 06:58:18 PM

Titel: Droge groninger worst
Bericht door: BasE op juni 21, 2020, 06:58:18 PM
Heb vandaag de eerste droge worst aangesneden.
smaak is top alleen iets minder kruignagel.
alleen was de darm aan de bovenkant van de worst los komen te zitten en zat er redelijk wat olie onder de darm.

Iemand een idee wat er mis is gegaan en hoe het te voorkomen?

Tnx
Titel: Re: Droge groninger worst
Bericht door: BertM op juni 22, 2020, 07:31:45 PM
Iets te warm geweest?
Titel: Re: Droge groninger worst
Bericht door: BasE op juni 22, 2020, 09:37:12 PM
Tussen de 12 en 15 graden
Titel: Re: Droge groninger worst
Bericht door: BertM op juni 22, 2020, 10:15:39 PM
Er zijn veel dingen die hiervan de oorzaak kunnen zijn: niet goed mengen, niet goed ontwateren van de darm, etc.
Zonder het hele proces te zien blijkt het lastig....
Kruidnagel is idd een ding trouwens, vaak snel te sterk.