Charcuterie & Worst

Hardware => Materiaal => Topic gestart door: mr.clean op september 12, 2020, 07:03:28 PM

Titel: Welke gaten schijf voor je gehakt molen?
Bericht door: mr.clean op september 12, 2020, 07:03:28 PM
Hallo!

Om het worsten avontuur meteen goed te beginnen willen we een goede vleesmolen kopen.

Aangezien ik de hand molens niet veel goedkoper vind dan de betere elektrische molens is ons oog gevallen op de 12 - 70mm van Máxima. Ik zag dat deze meerdere malen geprezen werd op dit forum dus met de kwaliteit zal het meer dan snor zitten.

Standaard wordt er een 6 en 8mm schijf meegeleverd bij een hand molen van porkert is dit 4,5 en 8mm.

Nu mijn vraag: is het verstandig om nog extra schijven te bestellen bij de Máxima? En welke raden jullie aan en/of gebruiken jullie zelf het meest? Ik twijfel om ook de 4 en 10mm bij te bestellen.

Alvast bedankt!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Titel: Re: Welke gaten schijf voor je gehakt molen?
Bericht door: valk03 op september 14, 2020, 04:32:24 PM
Hallo, een beetje lastig te beantwoorden. Het hangt af van hetgeen je wil maken. Voor mijn fijne rookworst en filet americain heb ik een 3mm maar voor de grovere worsten heb ik ook een 10mm. Persoonlijk zou ik een 4.5mm en 8mm prima vinden, een 6mm en 8mm kan maar dan zou ik er wel een 4.5mm bij willen hebben.

Groet.
Titel: Re: Welke gaten schijf voor je gehakt molen?
Bericht door: BertM op september 22, 2020, 01:03:46 PM
Ik zou er ook een 3-4 mm plaat bij halen, mocht je bv fijne worst willen maken.
De 8 gebruik ik het meeste.