Charcuterie & Worst

Charcuterie => Charcuterie => Topic gestart door: valk03 op november 18, 2020, 12:33:50 PM

Titel: Coppa bewaren
Bericht door: valk03 op november 18, 2020, 12:33:50 PM
Ik bijna zover dat ik mijn coppa kan aansnijden, maar ik heb een vraag over het bewaren. Hoe lang kan ik een coppa bewaren, moet ik hem vacumeren of kan het zo in de koelkast blijven liggen? Ik wilde er carpaccio van maken voor de kerst, maar hij is wat eerder klaar.  W!nk
Titel: Re: Coppa bewaren
Bericht door: BertM op november 18, 2020, 09:19:29 PM
Kerst is over een paar weken. Droogt hij zo hard?
Koelkast weet ik niet, ik vacumeer altijd.
Titel: Re: Coppa bewaren
Bericht door: valk03 op november 19, 2020, 08:37:43 AM
Het was een stuk van 2,5 kilo en die heb ik in oktober in de kast gehangen. Ik zit nu op 25% gewichtsverlies. Ik zal hem voor de zekerheid in vacumeren als ik zover ben. Enig idee hoe lang hou je hem dan goed houdt?
Titel: Re: Coppa bewaren
Bericht door: BertM op november 19, 2020, 12:56:07 PM
Je kunt hem heel lang bewaren, ik leg ze meestal op een koele plaats (droogkast of koelkast)

Ik ga bij een coppa uit van 40% verlies, maar dat ligt ook aan het vlees/vet gehalte.
Titel: Re: Coppa bewaren
Bericht door: valk03 op november 20, 2020, 08:32:08 AM
Dank voor de tip.

Goed weekend alvast.
Titel: Re: Coppa bewaren
Bericht door: piet. op november 20, 2020, 08:35:40 AM
Ik had een vochtverlies van 35% na het aansnijden heb ik ook een stuk vacuĆ¼m getrokken en nog een maand in de koelkast bewaard smaakte prima.proefde geen verschil.
Titel: Re: Coppa bewaren
Bericht door: valk03 op november 23, 2020, 08:41:12 AM
Dank voor de reactie. Gaat ongetwijfeld goed komen.