Charcuterie & Worst

Charcuterie => Beginners gedeelte => Topic gestart door: BertM op december 07, 2020, 10:33:06 PM

Titel: Nitrietzout rekentool
Bericht door: BertM op december 07, 2020, 10:33:06 PM
Er worden vaak vragen gesteld over het berekenen van nitrietzout.
Ik ben begonnen aan een rekentool die de percentages berekend.
Graag jullie feedback
www.charcuterie-worst.nl/calc/curecalc.html (http://www.charcuterie-worst.nl/calc/curecalc.html)
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201207/6b759a14807753a778d163cd0586c223.jpg)
Titel: Re: Nitrietzout rekentool
Bericht door: valk03 op december 08, 2020, 08:36:41 AM
Mooie tool, die zal ik nog wel eens gebruiken. Het enige dat ik tegenkom is, als ik de PPM op 200 zet, de uitkomst een negatief zoutpercentage geeft. Nu kan het zijn dat 200PPM niet bestaat of niet gebruikt wordt maar een negatief zoutpercentage wordt wel lastig denk ik.

Zoals gezegd, handige tool. Het werk dat je erin gestoken hebt wordt gewaardeerd.

Robert
Titel: Re: Nitrietzout rekentool
Bericht door: BertM op december 08, 2020, 12:56:48 PM
Dat klopt Robert, goed gezien
Het negatieve cijfer geeft aan dat bijvoorbeeld 200 ppm niet in 2% Colorozo zout kan zitten.
Moet het nog wel wat verder uitwerken en fool
proof maken
Titel: Re: Nitrietzout rekentool
Bericht door: fxs81 op december 08, 2020, 03:29:00 PM
Handig, dank je wel Bert
Titel: Re: Nitrietzout rekentool
Bericht door: valk03 op december 09, 2020, 08:42:47 AM
Helder. Misschien nog niet fool proof, maar het blijft een mooie tool.