Charcuterie & Worst

Charcuterie => Beginners gedeelte => Topic gestart door: flowert op december 09, 2020, 12:19:12 PM

Titel: Fermentatietemperatuur
Bericht door: flowert op december 09, 2020, 12:19:12 PM
Hi,
Ik ben van het weekend na een lang bouwtraject (met mycodo bleef ik storingen houden, nu maar met twee inkbirds opgelost) van mijn droogkast 2.0 aan mijn tweede batch gedroogde worst begonnen.

Als verwarmingselement heb ik een terrariummatje gebruikt van AliExpress. Die het in de testfase prima leek te doen, maar toen mijn kast eenmaal vol met worst hing kreeg hij de temperatuur niet naar de door mij gewenste 20 á 21 graden, maar bleef die hangen tussen de 18,5 á 19,5 graden.

Kan dit kwaad voor mijn fermentatie? Ik heb 3 gram/kilo dextrose gebruikt en melkkefir als starter.

Vanmorgen heb ik een andere verwarming geplaatst die hem netjes op temperatuur houdt, maar de worsten zijn dus al ruim drie dagen aan het fermenteren.

Vanavond zal ik een van mijn testworstjes doorsnijden en eens kijken hoe de PH eruit ziet.

Groeten,
Wouter

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20201209/855206585e95bb2867da36642bcf0457.jpg)
Titel: Re: Fermentatietemperatuur
Bericht door: BertM op december 09, 2020, 04:41:18 PM
Als de temperatuur lager is, gaat de fermentatie ook langzamer. Kan dus nog goed komen
Titel: Re: Fermentatietemperatuur
Bericht door: flowert op december 09, 2020, 04:49:57 PM
Ah oke, dank je. Ik heb hem een paar graden warmer gezet, want de PH zit met 6,75 nog niet echt in de buurt.