Charcuterie & Worst

Algemeen => Stel je voor => Topic gestart door: Jeroen de Kort op december 29, 2020, 12:46:08 PM

Titel: Even voorstellen
Bericht door: Jeroen de Kort op december 29, 2020, 12:46:08 PM
Hoi ik ben Jeroen.

Sinds een maand druk bezig met inlezen en proberen van koud roken en warme worst voor nu.
Mijn eerste project was thaise bbq worst te maken.
Ik heb een thaise vrouw wij wonen deels ook in Thailand dus veel van mijn recepten hebben thaise invloeden.

Op dit moment heb ik nog niet veel ervaring maar heb 2 stukken gepekeld en koud gerookte varkenshaas in de garage hangen om dat mijn droogkast nog aan het wachten is op de temp controller.

Had al super veel gelezen op deze site en daarom me maar eens aangemeld en me voorgesteld.

gegroet uit Tilburg
Titel: Re: Even voorstellen
Bericht door: piet. op december 29, 2020, 02:54:06 PM
Welkom
Titel: Re: Even voorstellen
Bericht door: BertM op december 30, 2020, 02:46:38 PM
Welkom Jeroen!

Ik hoop dat je ze iets minder scherp hebt gemaakt als in Thailand gewoon is. Bij de milde recepten daar brak me al aan alle kanten het zweet uit
Titel: Re: Even voorstellen
Bericht door: valk03 op januari 04, 2021, 08:22:49 AM
Welkom.
Titel: Re: Even voorstellen
Bericht door: jelmert op januari 04, 2021, 12:02:32 PM
Ik ben wel benieuwd of het klimaat in Thailand een beetje geschikt is om zonder droogkast charcuterie te maken? Kun je daar ook gemakkelijk aan (varkens)vlees komen?
Titel: Re: Even voorstellen
Bericht door: BertM op januari 05, 2021, 08:33:48 PM
Citaat van: jelmert op januari 04, 2021, 12:02:32 PM
Ik ben wel benieuwd of het klimaat in Thailand een beetje geschikt is om zonder droogkast charcuterie te maken? Kun je daar ook gemakkelijk aan (varkens)vlees komen?
Is wel lastig denk ik, temperaturen zijn hoog.

Thailand is niet alleen islamitisch, dus verwacht dat je varkensvlees kunt krijgen. In het westen van maleisie is het voorbeeld geen probleem om varkensvlees te krijgen, in het oosten dan weer wel omdat daar de meerderheid islamitisch is.