Charcuterie & Worst

Charcuterie => Beginners gedeelte => Topic gestart door: valk03 op maart 17, 2021, 08:27:36 PM

Titel: Foute schimmel?
Bericht door: valk03 op maart 17, 2021, 08:27:36 PM
Ik ben bezig met de prijswinnende fuet met hazelnoot en het is de eerste keer dat ik witte schimmel probeer te krijgen. Vraag is nu, hoe zie ik of het goede of foute schimmel is. Iemand een idee? (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210317/9fda886f3db679903a3bfa755f426344.jpg)

Verstuurd vanaf mijn VOG-L29 met Tapatalk

Titel: Re: Foute schimmel?
Bericht door: jelmert op maart 18, 2021, 01:13:22 PM
Voor morgenavond staat dit recept hier op de planning. Wat voor schimmel heb je zelf toegevoegd?
Titel: Re: Foute schimmel?
Bericht door: valk03 op maart 19, 2021, 08:13:58 AM
Afgeschraapt van een beschimmelde worst. Geen idee welk merk of soort.
Titel: Re: Foute schimmel?
Bericht door: BertM op maart 19, 2021, 10:48:56 AM
De schimmel moet een soort poeder zijn en wit.
Voor de rest kun je het niet sturen of weten.
Titel: Re: Foute schimmel?
Bericht door: jelmert op maart 21, 2021, 11:18:43 AM
(https://jelmert-sites.s3.amazonaws.com/filer_public/e9/62/e962e448-404c-44b4-bf78-cdba7bd7b4be/pxl_20210321_100658458.jpg)

Zo ziet mijn bactoferm 600 eruit. Vrijdagavond 20:00 zijn ze in de kast gegaan met een temperatuur van 22 graden en een luchtvochtigheid van bijna 100%.
Titel: Re: Foute schimmel?
Bericht door: valk03 op maart 22, 2021, 03:54:06 PM
Dank, dan gaat het volgens mij wel goed.  :-)