Charcuterie & Worst

Algemeen => Stel je voor => Topic gestart door: Jeroen_Venlo op januari 22, 2022, 05:23:47 PM

Titel: Ook maar eens voorstellen
Bericht door: Jeroen_Venlo op januari 22, 2022, 05:23:47 PM
Per toeval kwam ik op deze site terecht, voorheen was ik niet eens bekend met het woord charcuterie...

Anyway: Sinds ruim een jaar wonen wij in het mooie Venlo en hebben daar voldoende ruimte dat we er ook 5 varkens hebben lopen, deze zijn voor de slacht
Tja, dan komt de eerste slacht dichterbij en ga je bedenken wat je allemaal met dat vlees gaat en kan doen (en zo kom je hier terecht)

ik kocht laatst al een mooie vleesmolen van een slagerij, een grote vacumeermachine... 50 jaar oud maar werkt nog als een nieuwe, tijdens onderhoudsbeurt teste deze op 3 microbar, van mijn schoonzus uit Tsjechie kreeg ike en mooie stopbus (5kg) en gisteren hebben we de basis aangeschaft voor onze rookkast, een massieve blank eiken kast, niet gelakt oid en loodzwaar, dit gaat onze kast voor koud roken worden (en wieweet ook wel warm roken)


.
Titel: Re: Ook maar eens voorstellen
Bericht door: valk03 op januari 24, 2022, 01:06:50 PM
Welkom op het forum. Klinkt goed en veel plannen zo te horen.
Titel: Re: Ook maar eens voorstellen
Bericht door: BertM op januari 27, 2022, 09:18:07 PM
Welkom Jeroen!