Charcuterie & Worst

Charcuterie => Charcuterie => Topic gestart door: stijn op augustus 18, 2022, 10:19:13 AM

Titel: vergeten stuk / Te droog
Bericht door: stijn op augustus 18, 2022, 10:19:13 AM
Als je een stuk (geen worst maar een stuk, bijvoorbeeld varkenshaas, spiering, ...) vergeet en het is te ver gedroogd zijn er dan nog mogelijkheden om het terug eetbaar te maken?

Zou terug vacuĆ¼ms verpakken met een beetje water het terug malser/eetbaar maken?
Titel: Re: vergeten stuk / Te droog
Bericht door: BertM op oktober 03, 2022, 06:53:15 AM
Denk niet dat dat gaat lukken
Titel: Re: vergeten stuk / Te droog
Bericht door: stijn op oktober 19, 2022, 09:02:14 AM
heb uiteindelijk toch in vacuum gedaan en wat water toegevoegd.

Na het uit de vacuum te halen terug even in de droogkast en het stuk is eetbaar, goed eetbaar zelfs.
Ik zou zeggen het resultaat is 90% ipv 100%.