Charcuterie & Worst

Charcuterie => De Vitrine => Topic gestart door: BertM op januari 28, 2016, 01:01:19 PM

Titel: Coppa is klaar
Bericht door: BertM op januari 28, 2016, 01:01:19 PM
Met de kerst een stuk procureur, welke ik over had gepekeld en in een zak eind in de kast gehangen.
Is snel gezakt tot 40% gewichtsverlies, maar wel tevreden over het resultaat.
Nu nog een weekje in het vacuum, en dan maar eens langs de snijmachine houden  W!nk

(https://farm2.staticflickr.com/1543/24549288652_c9f0756a11.jpg)

(https://farm2.staticflickr.com/1467/24549291342_68fb9cf28a.jpg)

(https://farm2.staticflickr.com/1651/24667068475_98891020e3.jpg)




Titel: Re: Coppa is klaar
Bericht door: Mac op januari 28, 2016, 06:14:59 PM
Ziet er mooi egaal gedroogd uit BertM C00L

Heb je de schimmel toegevoegd, of is de schimmel toegetreden ?

Mac
Titel: Re: Coppa is klaar
Bericht door: Ceriel op januari 28, 2016, 06:15:39 PM
Mooi stukje vleeschwaar Bert!
Is 40% het streefverlies, of is dit persoonlijk?
Titel: Re: Coppa is klaar
Bericht door: BertM op januari 28, 2016, 08:15:18 PM
@ Mac
Geen schimmel toegevoegd, er zit wat witte schimmel op, maar sommige plekken zijn ook zoutafzetting.
Hij is idd mooi egaal gedroogd, ondanks dat hij er maar 30 dagen voor nodig had. Verbaasde me ook.

@Ceriel  probeer zo rond de 35/40 % te zitten, maar bepaal op gevoel of hij klaar is.
Deze zat precies op 40%.


BertM
Titel: Re: Coppa is klaar
Bericht door: Mac op januari 28, 2016, 08:23:00 PM
30 dagen !!
Das wel erg vlot idd (ander vlees dan anders ?)

Ik heb er nu ook een gereed, (zat vorige week op 37,8%), en haal hem komend weekend uit de kast. (zit nu op 7,5 week)

Mac
Titel: Re: Coppa is klaar
Bericht door: BertM op januari 28, 2016, 08:54:36 PM
Denk de omgeving, kast staat in de schuur... Andere verklaring heb ik niet.


BertM
Titel: Re: Coppa is klaar
Bericht door: Sander duin op januari 30, 2016, 10:05:57 PM
Wow prachtig die coppa.... In zakeind,  geweldig!!
Titel: Re: Coppa is klaar
Bericht door: Ceriel op februari 01, 2016, 08:04:49 PM
Citaat van: Sander duin op januari 30, 2016, 10:05:57 PM
Wow prachtig die coppa.... In zakeind,  geweldig!!
En lekker was-ie ook!
Titel: Re: Coppa is klaar
Bericht door: BertM op februari 01, 2016, 10:14:29 PM

Citaat van: Ceriel op februari 01, 2016, 08:04:49 PM
Citaat van: Sander duin op januari 30, 2016, 10:05:57 PM
Wow prachtig die coppa.... In zakeind,  geweldig!!
En lekker was-ie ook!
Haha, klopt... Binnen een uur was hij weg


BertM
Titel: Re: Coppa is klaar
Bericht door: Mac op februari 01, 2016, 10:25:19 PM
Duurt weken/ maanden om te maken, en het verdampt voor je ogen M@D

Goede reden om weer een nieuwe te maken Bert  :-)

Mac
Titel: Re: Coppa is klaar
Bericht door: RonBoris op februari 23, 2016, 10:24:57 PM
Waarom trek je hem nadat hij klaar is nog eens vacuum?
Titel: Re: Coppa is klaar
Bericht door: BertM op februari 23, 2016, 11:07:18 PM

Citaat van: RonBoris op februari 23, 2016, 10:24:57 PM
Waarom trek je hem nadat hij klaar is nog eens vacuum?
Om het vocht gelijkmatig te herverdelen.


BertM
Titel: Re: Coppa is klaar
Bericht door: RonBoris op februari 24, 2016, 05:16:19 PM
Is dit noodzakelijk?
Titel: Re: Coppa is klaar
Bericht door: BertM op februari 24, 2016, 05:34:16 PM
Nee, is niet noodzakelijk


BertM
Titel: Re: Coppa is klaar
Bericht door: Camiel de Barbecueman op februari 28, 2016, 05:12:57 PM
ziet er super uit Bert, mooi egaal van kleur, dat moet gaan smaken!
Titel: Re: Coppa is klaar
Bericht door: superjohn op maart 20, 2016, 05:42:00 PM
 C00L mooie coppa